Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 23-09-2010

Veel te snel

UTRECHT In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 september heeft de politie op de Rijksweg A2 een man aangehouden omdat hij met ruim 75 km/u de maximumsnelheid overschreed.

Tijdens de surveillance werd een onopvallende politieauto door een automobilist met hoge snelheid gepasseerd. De snelheid van het voertuig werd gemeten. Uit de meting bleek dat de bestuurder (gecorrigeerd) 166 km/u reed, op een stuk waar maximaal 90 km/u gereden mag worden. De 40-jarige bestuurder uit Maarssen werd meegenomen naar het bureau en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Man probeert motor te stelen

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij geprobeerd had een motorfiets te stelen.

Getuigen belden omstreeks 22.10 uur naar de politie omdat men had gezien dat een aantal mannen bezig was om een motorfiets te stelen op de Laurens Reaalstraat. Op weg naar de locatie zagen agenten een persoon lopen die voldeed aan het opgegeven signalement.

De 18-jarige man uit Zeist werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De agenten zagen dat aan het contactslot van de motor was gerommeld.

Overval

UTRECHT Op de Tennesseedreef vond woensdagavond een gewapende overval plaats op een bedrijf.

Twee medewerkers van een bedrijf aan de Tennesseedreef wilde omstreeks 23.10 uur het bedrijf verlaten en afsluiten. Plotseling kwam een onbekende man op één van de werknemers af lopen en bedreigde hem met een vuurwapen. Onder bedreiging moest de man weer naar binnen en werd gedwongen geld aan de overvaller af te geven. Na de overval vertrok de dader op een scooter in de richting van de Manitobadreef. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Eykmanlaan vond woensdagavond een aanrijding tussen en auto en een fietser plaats. De fietser raakte gewond.

Een 25-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 18.30 uur met zijn auto vanuit de richting van de Kapteylaan en wilde linksaf de Kardinaal de Jongweg oprijden. Hierbij zag hij een 32-jarige man, die op zijn fiets de weg wilde oversteken, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietser gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd gebracht.

Man mishandeld

UTRECHT- Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een andere man had mishandeld.

Rond 12.15 uur kreeg de politie een 1-1-2 melding dat er gevochten werd op de Jacob Simon de Rijkstraat. Ter plaats troffen agenten een 42-jarige man op straat aan. De man gaf aan mishandeld te zijn door een andere man. De politie kon de 38-jarige verdachte in zijn huis aan de Jacob Simon de Rijkstraat aanhouden. Het tweetal had ruzie gekregen en was elkaar te lijf gegaan.