Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 23-09-2010

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdagochtend 22 september een verkeerscontrole op de Rijksweg A27 gehouden.

De controle vond van 08.30 uur tot 12.00 uur op parkeerplaats De Kroon plaats. Door motoragenten werden de te controleren autos van de A27 naar de controleplaats begeleid. In totaal 64 voertuigen werden aan een uitgebreide controle onderworpen. Daarbij schreven agenten 22 bekeuringen uit voor onder andere een verlopen keuringsbewijs van een taxameter, gladde banden en losliggende lading op een aanhangwagen.

Inbreker

IJSSELSTEIN In de vroege ochtend van donderdag 23 september werden bewoners wakker van een inbreker. Hij wist te ontkomen.

Rond 04.35 uur werden de bewoners van een woning aan de Boomgaard wakker van een geluid. De bewoner keek uit het raam en zag niets verdachts, maar toen de bewoonster via het trapgat naar beneden keek, zag zij een inbreker in de gang lopen. Zij schrok zich wezenloos en begon te gillen. Haar man sprintte naar beneden en ging achter de verdachte aan, die de woning uitvluchtte. Daarbij liet de verdachte op het Oranjepeerpad iets vallen dat hij uit de woning had gestolen. De bewoner staakte daarop zijn achtervolging en pakte het op. Uit de woning bleek onder andere computerapparatuur te zijn gestolen, waarmee de verdachte wist te ontkomen.

De verdachte is een jongen van 16-20 jaar, 1.80-1.90 meter, normaal postuur en hij droeg donkere kleding.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die de verdachte mogelijk op of in de omgeving van de Boomgaard hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Man op verdenking van bezit drugs aangehouden

VIANEN Een 20-jarige man uit Vianen is aangehouden op verdenking van het bezit van drugs.

De politie kon de man woensdag 22 september omstreeks 01.45 uur in zijn woning aanhouden na een melding van een familielid. Bij de Vianer werden ruim 20 zogenaamde ponypacks aangetroffen, die hij in zijn kleding had verstopt. De man werd naar het bureau overgebracht en ingesloten. Na een indicatietest van het witte poeder wat in de ponypacks zat, zou het vermoedelijk gaan om cocaïne. Een monster wordt voor definiëring van de juiste samenstelling aangeboden aan het Nederlands Forensisch Instituut. Het onderzoek tegen de man wordt voortgezet en hij zit voorlopig vast.

Bekeuringen bij controles in het openbaar vervoer NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN Dinsdag 21 september tussen 13.30 en 21.00 uur hielden politiemensen van het wijkteam Nieuwegein en het district Lekstroom in samenwerking met de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren(BOAs) van het vervoersbedrijf Connexxion en met medewerkers van bureau HALT, een controle op tram- en buspassagiers tussen de haltes Nieuwegein zuid en IJsselstein. Bovendien werden controles uitgevoerd op de verschillende perrons.

In totaal kregen 52 personen/passagiers een bekeuring. Vijf passagiers zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nadere vaststelling van hun identiteit. Zij waren betrapt op zwartrijden, maar konden bovendien geen identiteitsbewijs tonen. Vijftien minderjarigen kwamen in aanmerking voor een doorverwijzing naar bureau HALT. De 12- en 13-jarigen gaan zaterdag 25 september aan de slag met het schoonmaken van een sporthal en de 14- tot en met 17-jarigen gaan zaterdag 1 oktober schoonmaakwerkzaamheden verrichten bij Connexxion om zo hun taakstraf uit te voeren.

De bekeuringen betroffen het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs, voeten op de banken, het drinken van alcohol, veroorzaken van geluidsoverlast en voor hinderlijk gedrag. Op de perrons werden bekeuringen uitgedeeld voor het lopen door rood licht, weggooien van afval en het fietsen op de perrons. Het doel van de controles is om zwartrijden verder terug te dringen, het aanpakken van overlast in bus, tram en op perrons, het verhogen van het veiligheidsgevoel voor zowel de passagiers als het trampersoneel en het vergroten van de samenwerking tussen Connexxion, medewerkers van bureau HALT en politie.