Politie Groningen

Donderdag 23 september 2010

Provincie Groningen, 23-09-2010

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

SELLINGEN Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Leemdobben in Sellingen is woensdagnacht een 30-jarige automobilist gewond geraakt. De bestuurder uit Veelerveen verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Gestolen autos teruggevonden

GRONINGEN De politie heeft woensdag in de Wassenberghstraat en in de Mispellaan twee gestolen autos teruggevonden. De auto in de Wassenberghstraat viel op omdat deze onjuist geparkeerd was. De bedrijfsbus aan de Mispellaan werd ontdekt door de zogenaamde scanauto. Aan de hand van de scan van het kenteken, kregen agenten in de politieauto een melding dat het voertuig was gestolen. Beide autos zijn naar een verzamelcomplex van de politie gebracht. De eigenaren worden geïnformeerd.

Agressieve winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in de omgeving van de Linnaeusplein twee winkeldieven aangehouden. De mannen uit Veendam (31 en 32 jaar) hadden diverse etenswaren uit een supermarkt meegenomen zonder te betalen. Toen twee personeelsleden hier wat van zeiden, werd er over en weer getrokken en geduwd. De verdachten renden weg en verschansten zich in nabijgelegen bosjes. Agenten troffen ze aan in de struiken, terwijl ze zich te goed deden aan enkele etenswaren en alcohol. Bij de twee mannen was ook een vrouw. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten voor verhoor. Op het bureau bleek dat het hetzelfde trio was dat dinsdag was aangehouden in Veendam (zie persberichten woensdag, derde bericht).

Stadjer moet boetes betalen

GRONINGEN Een 42-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond enige tijd zijn auto kwijt geweest. Agenten zagen de wagen van de man staan in de Herman Colleniusstraat en uit een signalering bleek dat de eigenaar nog diverse boetes open had staan. Als de eigenaar niet zou betalen, moest het voertuig in beslag worden genomen. Aangezien de 42-jarige zelf niet kon betalen, werd de auto tijdelijk buiten gebruik gesteld. Later in de avond kwam een familielid de boetes van ruim 1.100 euro betalen. De Stadjer kan daardoor weer beschikken over zijn wagen.

Vrouw aangehouden na huiselijke vete

SIDDEBUREN De politie heeft woensdagavond moeten bemiddelen in een huiselijke vete in Siddeburen. In een woning waren meerdere personen aanwezig en ontstond onenigheid over een verzonden sms-bericht. De woordenwisseling liep zo hoog op dat een 30-jarige vrouw de andere aanwezigen had bedreigd met een mes. Agenten namen het mes in beslag en hebben de verdachte aangehouden. Ze is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

HARKSTEDE De politie heeft woensdagmiddag in Harkstede een 45-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. De man had in zijn woning onenigheid gekregen met zijn vrouw. De onenigheid liep zo hoog op dat de politie werd ingeschakeld. Die heeft de verdachte meegenomen voor verhoor.

Politie rolt kleine hennepkwekerijen op in stad

GRONINGEN De politie heeft woensdag tussen 09.00 en 15.30 uur twaalf woningen in Groningen bezocht in verband met de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen. In de meeste panden trof de politie slechts kleine hoeveelheden (2 tot 5 hennepplanten) aan. In een woning aan de Zuidersingel werd een kwekerij met 164 planten aangetroffen en opgerold. Ten slotte werd in een woning in de wijk de Hoogte een al ontmantelde kwekerij aangetroffen. De Groningse politie houdt bijna maandelijks hennepacties.

Veel mis met auto en aanhangwagen

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Leonard Springerlaan in Groningen een 22-jarige man uit de gemeente Delfzijl bekeurd. De man werd rijdend in zijn auto en caravan gecontroleerd, omdat de verlichting niet werkte. Bij navraag bleek dat de auto niet verzekerd en gekeurd was. Bovendien hing de deur van de caravan half open. Ook zat op de caravan een verkeerde kentekenplaat. Bij navraag bleek dat de Delfzijlster nog een dag gevangenisstraf moest uitzitten. Hij werd vervolgens in een cel ingesloten. De auto en caravan werden op het politiebureau geplaatst. De 22-jarige krijgt diverse bekeuringen uitgereikt.

Hennepplantage in bos ontdekt

BOURTANGE De politie heeft woensdagmiddag in een bosperceel aan de Bourtangerkanaal-Noord in Bourtange een hennepplantage ontdekt. De eigenaar van het bos wees politieagenten de plek aan. Het betroffen in totaal 320 hennepplanten. Behalve de planten nam de politie ook twee groene vaten, een quad en een slang in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 22 september op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1370, aantal overtredingen: 168, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur;

* Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 904, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur;

* Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2031, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur;

* Zuidhorn, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1539, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur;

* Groningen, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1559, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur;

* Gaarkeuken, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen: 630, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur;