Politie Drenthe

Donderdag 23 september 2010

Provincie Drenthe, 23-09-2010

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen is in de nacht van woensdag op donderdag op de Grote Kerkstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 240 ugl op het bureau. Hij ontving en proces-verbaal.

HOOGEVEEN - Agenten hebben woensdagavond een 38-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden onder invloed in zijn auto op de Boekweitlaan. Op het bureau blies hij 340 ugl. Er is een rijverbod uitgereikt en een proces-verbaal.

EMMEN Een 63- jarige automobilist uit Emmen, werd in de nacht van woensdag op donderdag, op de Hondsrugweg, aangehouden voor rijden onder invloed. Aan het bureau blies hij 735 ugl. Hij ontving een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijdingen met letsel

VRIES Op woensdagmiddag reed een 23-jarige motorrijder uit Haulerwijk over de Noordenveldweg. Door een onbekende oorzaak kwam hij te vallen, gleed over de weg en belandde uiteindelijk in de berm. De ambulance voerde het slachtoffer gewond af naar het ziekenhuis. Hij liep onder meer een gebroken hand op.

ASSEN Op woensdagmiddag reed een 53-jarige motorrijder uit Assen over de Parallelweg van de Industrieweg, richting de AHG Fokkerstraat. Een 23 jarige Groninger, bestuurster van een auto, reed de Industrieweg op, komende vanaf het parkeerterrein. Zij zag de motorrijder te laat en verleende geen voorrang. De motorrijder schrok van de auto, remde en kwam te vallen. Hij is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Assen met een gebroken sleutelbeen.

ASSEN Op woensdagmiddag vond wederom een aanrijding met letsel plaats op de parallelweg van de Industrieweg. Een 22- jarige automobilist uit Oosterwolde FR, wilde de AHG Fokkerstraat, zijnde een voorrangsweg, oversteken, om zo zijn weg over de parallelweg te vervolgen. Hij ziet een aantal autos stil staan op de weg, ter hoogte van het fietspad. De automobilist stopt ook en trekt even later op. Een 83-jarige fietser komt plotseling, de Industrieweg op rijden. De bestuurder remt, maar kan een aanrijding met de fietser uit Veendam, niet meer voorkomen. De fietser kwam daardoor te vallen. Hij is met hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis is Assen.

Fietsen uit schuur gestolen

ROLDE Dinsdagnacht is aan de Riegsheide een grijze Sparta herenfiets gestolen uit een schuur achter een woning. Het gaat om een fiets met twee zadels, namelijk een kinderzadel in het frame. De waarde van de fiets bedraagt ongeveer 600 Euro. De dader heeft de schuurdeur opengebroken. De 33-jarige eigenaar deed aangifte.

COEVORDEN Dinsdagnacht zijn twee fietsen gestolen uit een tuinschuur aan de Dreef. Ook hier is de schuurdeur opengebroken.

Kinderen niet in de gordels

YDE Bij een controle woensdag in de Schoolstraat heeft de politie drie bekeuringen uitgedeeld aan ouders die hun kinderen niet op de veilige en voorgeschreven wijze vervoerden, dus niet in de gordel of kinderzitje. Door gordel of gebruik van een kinderzitje verminder je de kans op een zware verwonding bij een ongeval met veertig procent. Ook achterin. Gordels en kinderzitjes worden meer gebruikt dat voorheen. Op korte ritjes en achterin blijft het gordelgebruik nog achter. Ten onrechte wanen mensen zich achterin of op korte ritjes veiliger dan voorin of op lange ritten. Dit blijkt uit het onderzoek Beveiligingsmiddelen in de auto 2008 uitgevoerd in opdracht van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De politie zal regelmatig controleren bij scholen, in samenwerking met VVN.
ZUIDLAREN - Donderdag heeft de politie toezicht gehouden bij twee scholen in Zuidlaren. Daarbij is een bekeuring uitgeschreven voor een ouder die een kind niet in de gordel had. En een bekeuring voor een moeder die een stopverbod negeerde. Dat stopverbod geldt in een speciale haal-en-breng-zone die met vier borden overduidelijk staat aangegeven. Speciaal voor de veiligheid van de kinderen is deze zone ingesteld. In overleg met de betrokken partijen, waaronder de school, is de politie daar aan het handhaven.

Politie neemt auto in beslag
ASSEN Woensdag heeft de politie de auto in beslag genomen van een 23-jarige man uit Assen. Agenten zagen hem rijden in een auto op de Veenwalweg. De man wist kennelijk al hoe laat het was, want hij gaf extra gas. Na een korte achtervolging stopte hij, stapte uit en gaf de sleutels aan de agenten. De man heeft geen rijbewijs en is daar al vaker mee betrapt. Nu is, na overleg met het Openbaar Ministerie, zijn auto in beslag genomen.

Politie onderzoekt inbraak horecabedrijf
HOOGEVEEN Woensdagnacht is ingebroken in een casino annex bowlingcentrum aan de Tamboerpassage. Daarbij is een aantal gokkasten opengebroken. De daders zijn binnengekomen door een raam te vernielen. De politie onderzoekt deze inbraak.

Man gewond bij bedrijfsongeval
VALTHERMOND Woensdagmiddag is een man, leeftijd en woonplaats niet bekend bij de politie, gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Hij stond op een hoogwerker die op dat moment omviel. De man is met verwondingen aan zijn benen naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Diefstal tractor
HAVELTE Dinsdagnacht is aan de Trambaanweg een tractor gestolen. Een rode International 423 met witte velgen. De politie heeft de aangifte opgenomen en doet nader onderzoek.

Politie onderzoekt autobrand
EMMEN Woensdagavond is aan de Looackers brand ontstaan in een personenauto. De brandweer bluste de brand. De politie onderzoekt deze zaak en gaat daarbij vooralsnog uit van brandstichting.