Gemeente Boarnsterhim


VVV Boarnsterhim maakt doorstart onder beheer VVV Leeuwarden Actueel > Nieuws

In maart 2010 heeft het bestuur van de VVV Mid-Fryslân besloten om de VVV op te heffen omdat er onvoldoende (financieel) toekomstperspectief was. Toch was zowel het bestuur van de VVV als het college van burgemeester en wethouders van Boarnsterhim van mening dat een goede toeristische informatievoorziening van groot belang is en blijft voor de gemeente Boarnsterhim.

Eind vorig jaar is de discussie over het voortbestaan van de VVV in Boarnsterhim gestart. Daarom is in november 2009 reeds contact gezocht met de VVV Leeuwarden met de vraag of deze een rol kan spelen in de informatievoorziening in Boarnsterhim. Na een haalbaarheidsonderzoek en intensief overleg heeft de VVV Leeuwarden laten weten dat zij onder voorwaarden bereid is de informatiefunctie van de VVV Grou over te nemen. Vanaf juni 2010 is de toeristische informatievoorziening weer operationeel. De VVV Leeuwarden heeft daarbij het gebruik van het kantoorgebouw van de TNT in Grou voorlopig overgenomen. De VVV Grou blijft dus in het huidige pand. Waarbij de VVV Grou ook de exploitatie van het postkantoor heeft overgenomen. Om een gezonde exploitatie te kunnen bewerkstelligen is de VVV shop in Grou nu goed gevuld met een divers assortiment aan leuke âtoerischtische gerelateerdeâartikelen. Daarmee heeft Grou voor haar eigen inwoners ook een leuke kadoshop erbij.

Burgemeester en wethouders hebben onlangs besloten om de middelen die in de begroting na de recente doorgevoerde bezuinigingen nog beschikbaar zijn, in te zetten voor de doorstart van de VVV in Grou. De VVV Leeuwarden moet dan een werkbaar alternatief bieden voor de informatievoorziening in Akkrum en Terherne. De VVV Leeuwarden heeft hiermee ingestemd.

In Terherne is reeds een VVV agentschap ondergebracht bij ondernemer Cees de Jong. In plaats van een bemensd kantoor wordt voor Akkrum gedacht aan een digitaal informatiepunt in de lijn van de nieuwe organisatiestructuur van de VVV âs in Fryslân. Dit zou dan met ingang van het nieuwe seizoen operationeel zijn. Een dergelijke uitrol van digitale informatievoorziening zou dan uiteraard ook op meerdere plekken in de gemeente kunnen.

Wethouder Van Beek: âwe hebben ons tot het uiterste ingespannen om de toeristische functie van de VVV voor Boarnsterhim te behouden. Ik ben erg blij dat we de samenwerking met VVV Leeuwarden hebben gevonden en tot een goed resultaat hebben gebracht. Het overleg is steeds in constructieve sfeer verlopen, met een mooi resultaat. Voor de komende jaren, in ieder geval tot 2014, is de VVV in onze gemeente gewaarborgdâ.