Gemeente Son en Breugel


de heer W.J. (Wob) van der Werp

Koninklijke onderscheiding voor de heer W.J. (Wob) van der Werp

Son en Breugel, 21 september 2010

Op woensdag 22 september 2010 zal loco-burgemeester Robert Visser een koninklijke onderscheiding uitreiken aan een bijzondere dorpsgenoot met een indrukwekkende staat van dienst.

De loco-burgemeester zal hem de onderscheiding uitreiken op woensdag 22 september a.s. om +/- 20.30 uur tijdens de algemene jaarlijkse ledenvergadering van Bridgeclub Woenselse Heide te Eindhoven. Deze bijeenkomst vindt plaats in het wijkgebouw "Het Heidedonk", Noordzeelaan 35 in Eindhoven.

Koninklijke onderscheiding voor de heer W.J. (Wob) van der Werp Benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer W.J. (Wob) van der Werp (70 jaar) heeft zich jarenlang op bijzondere wijze bij verschillende organisaties verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. In 1977 was de heer Van der Werp medeoprichter van Bridgeclub Woenselse Heide en vanaf dat moment is hij op diverse terreinen als vrijwilliger actief voor deze club. Hij is vanaf 1977 tot heden vice-voorzitter van deze club. In dezelfde periode is hij ook actief als wedstrijdleider en als Masterpunten-administrateur. Vanaf 2000 is hij tevens voorzitter van de technische commissie.

Daarnaast heeft de heer Van der Werp vanaf de oprichting de club vertegenwoordigd bij de landelijk en regionale vergaderingen van de Nederlandse Bridgebond. Ook heeft hij zijn bijdrage geleverd aan de organisatie van diverse bijzondere bridge-evenementen.De heer Van der Werp heeft bovendien meer dan 25 jaar de uitslagen van de wedstrijden van de club handmatig uitgerekend en gepubliceerd. Hij wordt door zijn mede-bestuursleden gezien als "het hart van de club". Hij heeft de club opgericht, zorgde voor een fijne sfeer, een correct verloop van de speelavonden en leverde een positieve bijdrage aan de bridgelessen. Hij heeft het bridgen altijd geëntameerd en velen voor de denksport enthousiast gemaakt. Naast al de activiteiten voor de bridgeclub heeft hij ook vrijwilligerswerkzaamheden voor het Apostolische Genootschap te Eindhoven verricht. Hij zorgt sinds 2000 voor het schoonmaken van het gebouw van het Genootschap en voor de muzikale ondersteuning van het koor.

De heer Van der Werp heeft voor zijn vrijwilligersactiviteiten in 1997 van de gemeente Eindhoven de vrijwilligerspenning ontvangen.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491