Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


23-09-2010
PT-bestuur wil snel opvolger voor Joustra

Het Productschap Tuinbouw moet snel een nieuwe voorzitter krijgen. Het bestuur heeft een benoemingsadviescommissie ingesteld. Ambitie is bij het vertrek van de huidige voorzitter Tjibbe Joustra per 1 februari 2011 meteen de nieuwe voorzitter te presenteren. "Dit zal niet eenvoudig zijn, maar we gaan voor goud", aldus vice-voorzitter Bart Bruggeman.

Het bestuur stelde de leden van het dagelijks bestuur aan tot de benoemingsadviescommissie. Volgens Bruggeman is de eerste taak van de commissie om het functieprofiel vast te stellen. Daarbij is onder meer de vraag aan de orde of de nieuwe voorzitter, net als Joustra nu, parttime deze functie vervult, of dat het een fulltime functie wordt.

Na twee voorzitters met een relatief korte zittingsperiode, zoekt het bestuur nu iemand die de functie voor langere tijd wil uitoefenen. Bruggeman: "Dit is een belangrijk uitgangspunt. Afgelopen zomer stelden we de Toekomstagenda voor het PT vast. Daaruit vloeien veel taken voor het schap voor de periode tot 2015." Het bestuur zal bij de zoektocht naar de nieuwe voorzitter gebruik maken van een bemiddelingsbureau.