Politie Haaglanden

Persberichten 23 september

Haaglanden, 23-09-2010

Politie houdt verdachte beroving aan

Den Haag De politie van Bureau De Heemstraat hield woensdag om 10.45 uur een 15-jarige jongen die wordt verdacht van een straatroof in de Engelenburgstraat. Op het moment van de melding reed een surveillanceauto in de omgeving en startte direct een zoekactie. Aan de hand van een opgegeven signalement konden agenten al snel een jongen aanhouden die aan het signalement voldeed. Bij de jongen, een 15-jarige Hagenaar, werd de ketting aangetroffen die hij van de nek van de aangever had getrokken.

Woninginbreker aangehouden

Den Haag De politie hield donderdag 23 september vlak na middernacht een 20-jarige Haagse inbreker aan. De man had even daarvoor vermoedelijk ingebroken in een woning aan de Ruijsdaelstraat. Buren hoorden glasgerinkel en zagen vervolgens personen in de tuin van een naastgelegen woning. Zij waarschuwden de politie, die er na een korte achtervolging in slaagde een van de verdachten aan te houden. Een of mogelijk twee andere verdachte(n) wist(en) te ontkomen. Bij de aanhouding van de 20-jarige Hagenaar werden spullen aangetroffen die bij de inbraak gestolen waren. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Agressieve winkeldieven aangehouden

Den Haag De politie hield woensdag 22 september rond 20.10 uur twee mannen aan die probeerden voor ruim 600 euro aan boodschappen te stelen bij een supermarkt aan de Elandstraat. Supermarktmedewerkers spraken de mannen aan toen zij in de gaten hadden dat deze slechts voor vijf euro aan boodschappen scanden, terwijl ze voor meer dan 600 euro aan boodschappen in hun karretje hadden liggen. Hierop reageerden de verdachten door het winkelpersoneel uit te schelden, te bedreigen en geweld te gebruiken. Gearriveerde agenten hielden het agressieve tweetal vervolgens aan. Het bleek te gaan om een 43-jarige man uit Den Haag en een 29-jarige man uit Amsterdam. De twee zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Wijkagent houdt dief aan

Den Haag Een 41-jarige man probeerde woensdag 22 september in te breken in een woning aan de Tienhovenslaan. Een getuige zag de poging en alarmeerde de politie. De wijkagent zag later een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement en die bij het zien van de agent snel een breekijzer in het raamkozijn van een woning neerlegde. De man is aangehouden. Hij had diverse goederen en sieraden bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Auto op zijn kop

Den Haag Een 60-jarige man wist woensdag 22 september om 11.00 uur op eigen kracht ongedeerd uit zijn auto te kruipen die door een aanrijding op zijn kop terecht was gekomen. De aanrijding met een andere auto vond plaats op de kruising van de Loosduinseweg met de Valkenboslaan. De bestuurder van het andere voertuig is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Als gevolg van het ongeluk is de Valkenboslaan geruime tijd afgezet voor het overige verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Jongen aangehouden wegens graffiti

Den Haag Een 12-jarige jongen is op woensdag 22 september omstreeks 09.10 uur aangehouden in een tram op het Leeghwaterplein in Den Haag. De jongen zou met een viltstift een bank hebben beklad. Hij is meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden na controle

Den Haag Op donderdag 23 september om 00.40 uur werd een man met zijn auto gecontroleerd op de Lippe-Biesterfeldweg. Bij navraag bleek dat deze man nog een aantal boetes moest betalen. Hij is meegenomen naar een politiebureau. In totaal zou de man 2507,29 euro aan boetes nog moeten voldoen. Volgens de man zou hij al een groot deel hebben betaald.

Aanrijding met letsel

Den Haag Een 58-jarige man uit Den Haag is op woensdag 22 september om 07.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Westvlietweg. De man reed op zijn bromscooter over het fietspad van de Westvlietweg in de richting van de Overgoo. Uit tegenovergestelde richting kwam een vrouw met haar auto aangereden. Deze vrouw wilde een bedrijventerrein oprijden en sloeg af. Hierbij raakte zij de bromscooter in de flank. De man op de scooter kwam ten val en bleef gewond op het wegdek liggen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Westeinde Ziekenhuis.

Mishandeling in café De Diep: politie zoekt getuigen Wassenaar - De recherche van Bureau Wassenaar onderzoekt de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Wassenaar en is in deze zaak op zoek naar getuigen. De jongen werd ernstig mishandeld toen hij gebruikmaakte van het toilet in café De Diep in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september om 01.15uur. In de toiletruimte van het café aan de Rijksstraatweg werd de jongen van achteren aangevallen door nog onbekend gebleven mannen. Hij werd geschopt en geslagen en raakte hierdoor gewond. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Gestolen fiets

Delft Op de Kanaalweg zagen agenten woensdag 23 september een man fietsen met een damesfiets over zijn schouder. Het verhaal dat hij deze fiets voor zijn vrouw vervoerde, vonden de agenten ongeloofwaardig en zij trokken het na. Zij konden niet achterhalen of de damesfiets was gestolen, maar ontdekten wel dat de fiets waarop de man zelf reed als gestolen geregistreerd stond. De 30-jarige Pool werd hierop aangehouden.

Veel te hard

Zoetermeer Op het Burgemeester Wegstapelplein passeerde woensdagmiddag 22 september een bromfietser met hoge snelheid twee agenten. Zij gingen achetr de jongen aan en hielden hem staande op de Oranjelaan. De bromfiets bleek opgevoerd te zijn en reed na correctie nog steeds 22 km/uur te hard. Ook was de bromfiets onverzekerd. Het kentekenbewijs werd daarom ingevorderd. Om het kentekenbewijs terug te krijgen, moet de 16-jarige Zoetermeerder binnen 28 dagen aantonen dat de brommer is afgevoerd.

Stank voor dank

Zoetermeer Een 46-jarige Zoetermeer die woensdag 22 september een ruzie tussen een jongen en een meisje probeerde te sussen, werd hierop door het tweetal aangevallen. Rond 18.45 uur zag hij in de Dunantstraat dat een jongen een meisje meerdere malen sloeg. De man sprong ertussen en probeerde het ruziënde koppel uit elkaar te halen. Het tweetal was hier echter niet van gediend en hun woede richtte zich vervolgens op de Zoetermeerder. De jongen sloeg de Zoetermeerder en ook zijn vriendin luchtte haar woede op hem. Uiteindelijk liep het tweetal weg in de richting van de Van Leeuwenhoeklaan. De man meldde het incident bij de politie.