Politie Gelderland-Zuid

Alert op mogelijke oplichters

Bommelerwaard, 23-09-2010 o De politie vraagt uw aandacht voor enkele brutale personen, die met een smoes of klus het erf of de woning proberen te betreden.

Maandag 20 september rond 12 uur meldde een inwoner uit Bruchum, gemeente Zaltbommel, dat een onbekend persoon op de Peperstraat had aangeboden om het erf te komen asfalteren. Toen de bewoner aangaf dat dit niet nodig was, vertrok de man in zijn busje. De bewoner vertrouwde de zaak niet en informeerde de politie. Voor de politie is dit n met regelmaat terugkerende manier van creatief ondernemerschap

Voorkom onaangename rekening
Op dit moment is onbekend wat de onbekende klusser voor zijn werk betaald wilde hebben. Wees dan ook alert in het maken van afspraken met onbekenden waarmee u zaken wilt doen. De hoogte van de verrichte klus geeft dan ook geen onaangename verrassing!

Van de bestuurder is bekend dat hij de Engelse taal sprak. De man was ongeveer 170 cm lang en had een gezet postuur. De geschatte leeftijd is 28 jaar. Deze man had een Oost-Europees uiterlijk.

Oud ijzer of insluiping
Twee oude(re) bekenden van de politie zijn recent weer o.a. gesignaleerd in de Bommelerwaard als ongevraagde gasten op een erf en bedrijfsterrein. Deze mannen proberen de woning of het pand binnen te sluipen. Als ze daarbij worden overlopen, doen ze zich voor als geïnteresseerden voor oud ijzer. Het gaat in dit geval om twee blanke mannen uit Den Bosch. Ze zijn 60 en 78 jaar oud.

Direct melding doen
De politie verzoekt bij verdachte situaties of soortgelijke incidenten, direct melding te doen. Hierdoor worden de opsporingsmogelijkheden van de politie vergroot. (1)

Laatst gewijzigd 23-09-2010 11:46 | © Regio Gelderland-Zuid |