Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 23-09-2010

Tilburger vernielt ruiten kantongerecht

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op het Stadhuisplein een 65-jarige Tilburger aangehouden . Agenten ontvingen tegen 02.30 uur de melding dat een man ruiten vernielde van het kantongerecht. Daar trof de politie een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Onderzoek wees uit dat er vijf ruiten gesneuveld waren.

Tilburger opgepakt voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in tilburg noord een 26-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 22-jarige vriendin, in het bijzijn van hun pasgeboren kind te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 21.30 uur de melding van een mishandeling in een woning in Tilburg Noord. Daar werden ze aangesproken door het 22-jarige slachtoffer. In haar armen hield ze een baby vast. Ze vertelde de agenten dat ze tijdens een woordenwisseling met haar 26-jarige vriend mishandeld was. Agenten zagen dat de vrouw letsel had aan haar arm. De man die in de woning verbleef werd direct aangehouden.

Tilburger steelt tas in horecagelegenheid

TILBURG - De politie heeft gisteravond, bij een horecagelegenheid aan de Besterdring een 47-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een tas uit een horecagelegenheid aan het
Wilhelminapark. De man is op het bureau ingesloten.

Rond 20.45 uur ontving de politie de melding van een diefstal van een tas uit een horecagelegenheid aan het Wilhelminapark. Daar troffen agenten een 67-jarige Tilburgse vrouw. Ze vertelde dat haar tas met inhoud uit het café weggenomen was. Een direct ingesteld onderzoek wees in de richting van een mogelijke klant. Hem troffen ze bij een ander café aan de Besterdring aan. In zijn kleding had hij een GSM afkomstig uit de tas van de vrouw. De man is ingerekend.

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

TILBURG - De politie heeft gisteren, even na 18.00 uur een 48-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden hem op de Rijksweg de A58. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 530 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

BERKEL-ENSCHOT - Een 18-jarige bestuurster van een snorfiets uit Berkel-Enschot mocht even na middernacht mee naar het bureau voor hetzelfde feit. Bij haar wees de ademtest uit dat ze dezelfde
hoeveelheid, namelijk 530 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Ook zij krijgt een proces verbaal.

Klant mishandelt beveiligingsmedewerker in supermarkt

TILBURG - De politie heeft gistermiddag even na 16.30 uur in een supermarkt aan de Korvelseweg een 45-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een beveiligingsmedewerker te hebben mishandeld.

Tussen de medewerker en de Tilburger ontstond een woordenwisseling omdat de Tilburger vond dat hij in de gaten gehouden werd. Tijdens de woordenwisseling vorderde de bedrijfsleider hem de zaak te verlaten. Op weg naar de uitgang pakte de Tilburger de beveiliger vast en gaf hem een klap in het gezicht en een kopstoot. Het lukte de medewerker samen met enkele personeelsleden de man aan te houden. Gewaarschuwde agenten namen de Tilburger mee naar het bureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie achtervolgt vluchtende auto

TILBURG - De politie heeft gistermiddag, na een korte achtervolging een 32-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Agenten wilden tegen 13.00 uur de auto met daarin alleen een bestuurder die over de Lage Witsiebaan reed controleren. Bij het zien van de agenten gaf hij gas en reed weg richting de Kruidenlaan. De agenten zetten de achtervolging in. In het Rozemarijnhof reed het voertuig zich klem. De bestuurder sprong uit de auto en trachtte te voet weg te vluchten. Agenten staken daar een stokje voor. Onderzoek wees uit dat de man nog enkele boetes open had staan. In de auto trof de politie een zakje met vermoedelijk verdovende middelen aan.

Bureau Brabant vraagt aandacht voor een overval in een woning

TILBURG - Het opsporingsprogramma bureau Brabant vraagt de kijker aandacht voor een overval die op 22 juli jl. plaats vond in een woning in Tilburg. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 27 september 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 28 september 2010 om 16.55 uur.

Een rustige warme zomeravond eindigt voor een man uit Tilburg anders dan hij zich had voorgesteld. Op donderdag 22 juli 2010 zit het slachtoffer in zijn woonkamer. Er lopen drie mannen een paar keer op en neer voorbij zijn woning. Het slachtoffer vertrouwt een en ander niet en gaat polshoogte nemen, maar ziet dan niemand meer.
Eenmaal weer binnen hoort hij plotseling een hoop kabaal en gaat kijken. Meteen staat hij oog in oog met 3 overvallers en krijgt klappen op zijn hoofd o.a. met een vuurwapen. De woning wordt doorzocht en de daders verdwijnen met een kluisje. Hun slachtoffer blijft gewond aan zijn hoofd achter. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-09-2010 11:57 | © Regio Midden en West Brabant |