Openbaar Ministerie

OM eist twee jaar gevangenisstraf voor gewelddadige overval in Hillegom

23 september 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag tegen een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. Hij wordt verdacht van het medeplegen van een gewapende overval.

In juni 2008 werd een Zeeman vestiging in Hillegom overvallen. Volgens het OM betraden twee mannen de winkel via de achterdeur en een van de mannen bedreigde een medewerkster met een mes. Hij zou hierbij geroepen hebben dat zij de kluis open moest maken en het geld aan hem moest geven. Volgens het OM verlieten ze even later de winkel met een bedrag van ruim 3.400 euro. Een andere medewerkster die in de winkel aanwezig was had de deur open laten staan en was ook betrokken bij de overval.

De officier is van mening dat de 25-jarige man een belangrijke rol had in het geheel. Hij zou in een gereedstaande auto met draaiende motor hebben gewacht op de overvallers om na de overval snel weg te kunnen rijden. Vanuit de auto had hij gedurende de overval telefonisch contact met zowel de medewerkster die bij de overval betrokken was als met de overvallers. De twee overvallers en de medewerkster zijn al eerder veroordeeld voor hun rol bij de overval.

De man erkent betrokken te zijn, maar in beperkte mate.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.