Gemeente Zwartewaterland


Koninklijke onderscheidingen brandweer Zwartewaterland uitgereikt

Loco-burgemeester W.I. Meijer heeft ter gelegenheid van het `officiële' afscheid van twee brandweerlieden de versierselen behorend bij de benoeming tot Lid uitgereikt aan hieronder vermelde personen.

G.J.A. Brinkman
Decorandus is in het dagelijks leven werkzaam bij Scania Nederland. In 1983 is hij gestart bij de vrijwillige brandweer Hasselt. Hij was hoofdbrandwacht (tevens chauffeur/pompbediende). Decorandus heeft in 2008 na een periode van 25 jaar als brandweervrijwilliger afscheid genomen. Hij was samen met decorandus Van Leussen verantwoordelijk voor het onderhoud van het materiaal en materieel. Decorandus heeft in een aantal projectgroepen zijn technische kennis aangewend voor de aanschaf van materieel.

H. van Leussen
Decorandus is in het dagelijks leven werkzaam bij Installatiebedrijf Ten Kate in Hasselt.
Carrière en functie-overzicht van de gedecoreerden (in alfabetische volgorde):
In 1983 is hij gestart bij de vrijwillige brandweer Hasselt. Hij was hoofdbrandwacht (tevens chauffeur/pompbediende). Hij was samen met decorandus Brinkman verantwoordelijk voor het onderhoud van het materiaal en materieel. Decorandus heeft in een aantal projectgroepen zijn technische kennis aangewend voor de aanschaf van materieel.

Omdat beide heren gelijktijdig gestart zijn als brandweervrijwilliger, wilden beiden ook samen hun werkzaamheden beëindigen. Dit is ook gebeurd (op 1 augustus 2008).