Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 23-09-2010

Bromfietscontrole

VEENENDAAL- Op de Cuneralaan en de Groeneveldselaan werd van 14.00 uur tot 20.30 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 63 bromfietsen gecontroleerd en waren er 38 niet in orde. In totaal werden 59 bekeuringen uitgeschreven voor o.a het niet kunnen tonen van de papieren en het niet dragen van de valhelm.

Spullen terug

VEENENDAAL- Op woensdagochtend zag een bromfietseigenaar verschillende onderdelen van zijn bromfiets terug op een veilingsite. Een bromfietseigenaar (geg.onb.) zag op deze site dat er bromfietsonderdelen te koop werden aangeboden. Hij herkende de onderdelen als die van zijn bromfiets waren gestolen. De politie werd gewaarschuwd en een ging naar de verkoper toe. De onderdelen werden aangetroffen en de 17-jarige Veenendaler werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zware mishandeling

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 8 september een viertal jongens aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

Het viertal zou 30 augustus een 16-jarige mede-scholier ernstig hebben mishandeld aan de Sportlaan. Het slachtoffer heeft hierdoor letsel opgelopen aan zijn hoofd en hals en deed aangifte bij de politie van de mishandeling. De politie nam de zaak hoog op. Na onderzoek kon de politie een viertal jongens in de leeftijd van 14 (2), 15 en 16 jaar uit Veenendaal aanhouden. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid en weer op vrije voeten in afwachting van hun proces.

Te groot motorblok

RHENEN- Op woensdag werd een persoon aangehouden omdat hij op een motorscooter reed zonder rijbewijs. Omstreeks 14.00 uur zagen agenten een 17-jarige jongen uit Rhenen op een scooter die erg hard reed over de Nieuwe Veenendaalseweg. De jongen werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat het een scooterframe was met een motorfiets motorblok van 180 cc. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt en de bromfiets werd ingenomen.