Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Vijfde editie wetenschapsnacht Discovery

23 september 2010

Prikkelende lezingen en spannende wetenschap op Discovery Leo Kouwenhoven

Ter gelegenheid van de vijfde editie van wetenschapsnacht Discovery wordt dit jaar een extra avond georganiseerd voor diegenen die net wat meer diepgang willen. Discovery Salon op donderdagavond is het bedachtzame zusje van het feestelijke Discovery Festival op de vrijdagnacht.

Discovery-oprichter en wetenschapsprogrammeur Alex Verkade presenteert op Discovery Salon twee prikkelende lezingen van Koert van Mensvoort (kunstenaar / filosoof / onderzoeker aan de TU Eindhoven) en Leo Kouwenhoven (quantumfysicus aan de TU Delft / winnaar NWO-Spinozapremie 2007, zie foto).

Bezoekers worden daarna door curator Tanja Koning meegenomen in het Cabinet of Curiosities, een rariteitenkabinet met vondsten van tientallen hedendaagse kunstenaars. Discovery Salon (www.discoveryfestival.nl/discovery-salon) wordt afgesloten met een drankje en inspirerende muziek waarbij de bezoekers de gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

De volgende dag vindt tussen 21.00 en 4.00 uur de vijfde editie van Discovery Festival plaats in NEMO; een uitgaansnacht-met-inhoud waarbij alles draait om de kick van nieuwe dingen ontdekken. Op het festival kunnen bezoekers deelnemen aan live wetenschappelijke experimenten en korte lezingen van o.a. Wubbo Ockels, Louise Vet en Erik Verlinde bijwonen. Daarnaast is er een kunstexpositie, optredens van geluidskunstenaars en laten muzikanten en dj's het feest tot in de late uurtjes doorgaan.

Kijk voor het overweldigende programma op www.discoveryfestival.nl.

Discovery Salon: Donderdag 23 september | 20.00 uur | 7,50 euro Discovery Festival: Vrijdag 24 september | 21.00 - 4.00 uur | 10,- euro / 7,50 CJP & Student Science Center NEMO | Oosterdok 2 Amsterdam Meer informatie & voorverkoop: www.discoveryfestival.nl

Discovery Festival 2010 wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Europese Unie i.h.k.v. European Researchers Night en door steun van Platform Bèta Techniek, NWO, KNAW, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nederland 2050 en science center NEMO.