Gemeente Wieringen

Oplossen wateroverlast Slingerweg / Zandburen Wieringen

In het verleden is er meerdere malen wateroverlast geweest op en rondom het kruispunt Slingerweg â Zandburen te Hippolytushoef: tijdens hevige neerslag was er sprake van water op straat. De meest recente gebeurtenis was op 5 oktober 2008, dit was een erg extreme gebeurtenis.

Â

Naar aanleiding van het water op straat op 5 oktober 2010 zijn er begin 2009 een tweetal gesprekken met een aantal bewoners geweest. In vervolg hierop heeft bureau Grontmij een studie gedaan de oorzaken van de wateroverlast en heeft Grontmij op hoofdlijnen een aantal oplossingen gerapporteerd.

Â

Op dit moment wordt door Grontmij de meest haalbare oplossingen verder uitgewerkt. Zodra dit tweede advies gereed is, gaat de gemeente Wieringen de uitgewerkte oplossingen vertalen naar uitvoeringsgerichte maatregelen. Tot slotte wordt er een aannemer geselecteerd, die de werkzaamheden namens de gemeente zal uitvoeren. De gemeente heeft vooralsnog het streven om in het voorjaar van 2011 te beginnen met de werkzaamheden.

Â

De gemeente heeft de verwachting dat, zodra de maatregelen gereed zijn, er minder vaak wateroverlast zal optreden. Indien er tijdens heel extreme neerslag alsnog water op straat gaat plaats vinden, is de verwachting dat de duur en omvang hiervan minder zal zijn dan dit tot nu toe het geval is. De aard en mate van de maatregelen zijn echter wel afhankelijk van de met de maatregelen gepaard gaande kosten en van de beschikbare gelden.

Â

Zodra er meer bekend is over dit project, zal dit bekend gemaakt worden via de website van de gemeente.

Â