Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Bromfietser na gevaarlijk rijgedrag aangehouden

Alphen aan den Rijn, 23-09-2010 o De politie heeft woensdag 22 september rond 17.30 uur een 20-jarige Alphenaar aangehouden na het inrijden op een agent en het niet voldoen aan een bevel.

De Alphenaar reed over de Poolsterstraat en kreeg een stopteken van een agent voor een controle. De Alphenaar minderde eerst vaart, maar gaf net voor de agent weer gas en ging er vandoor. Hierop ontstond er een achtervolging de wijk uit richting de Burgemeester Bruins Slotsingel naar de Saffierstraat en richting de Aquamarijn. De Alphenaar negeerde daarbij de rode verkeerslichten en haalde andere weggebruikers gevaarlijk in. Ter hoogte van de Aquamarijn reed hij met hoge snelheid tegen een agent waarna beiden vielen. De Alphenaar ging er lopend vandoor richting de Robijnstraat/Parelstraat en werd daar aangehouden.

Geweld tegen politie Geweld en agressie tegen mensen in een publieke functie, zoals agenten, worden niet getolereerd. Politieambtenaren van het korps Hollands Midden zullen daarom altijd aangifte doen. De politie en het Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan het opsporen en vervolgen van verdachten van agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak. Bovendien gaan verzekeraars schade, die het gevolg is van geweld tegen werknemers met een publieke taak, zo dit mogelijk is, verhalen op de daders.