Senternovem

23-09-2010 |

Extra IPC-budget voor de bouwsector

Op donderdag 23 september 2010 is door de Minister van Economische Zaken, speciaal voor de bouwsector een extra budget van EUR 5.9 miljoen voor IPC-aanvragen ter beschikking gesteld.

"Het is belangrijk om de bouw te stimuleren om te blijven innoveren. Als laatcyclische sector ondervindt de bouw nog steeds de gevolgen van vraaguitval en financieringsproblemen. De weg naar economisch herstel moet hier nog gevonden worden. Voor de grond-, water- en wegenbouw heeft de rijksoverheid reeds maatregelen getroffen, bijvoorbeeld door investeringsplannen eerder te laten uitvoeren. Met name de woning- en utiliteitsbouw en de in dat kader gespecialiseerde werkzaamheden hebben het zwaar. Gezien het belang van innovatie voor deze sector stelt de Minister extra middelen ter beschikking."

De IPC's die in aanmerking komen voor subsidie betreffen vanzelfsprekend projecten die als doel hebben het innovatievermogen van de bouw te verhogen. Vereiste daarbij is dat het IPC voor meer dan 50% uit mkb-bedrijven met de SBI-code 41 en 43 (Standaard Bedrijfsindeling 2008 CBS juli 2008) bestaan. Het gaat hier dus om bedrijven die zich richten op algemene burgerlijke en utiliteitsbouw en projectontwikkeling (SBI code 41) en op gespecialiseerde werkzaamheden in de bouw (code 43).

Vanaf maandag 27 september kunnen IPC-aanvragen voor de bouw worden ingediend. Ook IPC-verbanden uit de bouwsector die eerder een aanvraag hebben ingediend maar vanwege budgetuitputting niet in aanmerking kwamen voor subsidie kunnen een nieuwe aanvraag indienen. In dat geval kan voor de bijlagen verwezen worden naar de stukken die reeds in het bezit zijn van Agentschap NL. Voor vragen en advies over de wijze van indiening kunt u contact opnemen met het IPC-team (088-6025597). Wijzigingsdatum |

23-09-2010