Politie Noord-Holland-Noord

berichten van donderdag 23 september

Alkmaar, 23-09-2010 o 14.00 uur

Heling fiets

Hoorn, woensdag 22 september

Op woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur controleerde de politie op het Keern in Hoorn een 14-jarige jongen uit Zwaag. De jongen fietste op een damesfiets waarvan het slot ontbrak. Onderzoek wees uit dat de fiets een week geleden was gestolen in Haarlem. De jongen werd aangehouden. Gezien de leeftijd wordt de zaak afgehandeld via een alternatieve straf (HALT). De politie nam de fiets in beslag.

Inbreker in slaapkamer

Alkmaar, woensdag 22 september

Op woensdagavond omstreeks 22.15 uur, lag de 81-jarige bewoonster van een pand aan de Willem de Zwijgerlaan in haar bed. Plotseling ging de balkondeur open en stapte er een vreemde man de slaapkamer in. De vrouw gilde hard, waarna de man geschrokken wegvluchtte. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in in de omgeving, maar trof de verdachte niet meer aan. De balkondeur bleek te zijn geforceerd.

Fietser ernstig gewond

Andijk, woensdag 22 september

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 68-jarige man uit Bovenkarspel zeer ernstig gewond bij een mogelijk eenzijdig ongeval. De man liep ondermeer een dwarslaesie en hersenbeschadiging op en werd voor behandeling per traumaheli overgebracht naar het VU in Amsterdam.

De man reed op een fiets over de Grootslagweg in Andijk. Waarschijnlijk wel hij onwel, waarna hij met zijn fiets vlak achter een geparkeerd staande aanhangwagen viel. Er bestaat echter een mogelijkheid dat hij tegen de aanhanger is gebotst en daarbij letsel heeft opgelopen. Zowel de aanhangwagen als de fiets vertoonde geen beschadigingen die op een botsing wezen.

Het slachtoffer werd ter plaatse door politiemedewerkers gereanimeerd. Medische hulp bestond uit personeel van twee ambulances en een traumaheli.

Politie houdt motordief aan

Berkhout, donderdag 23 september

Op donderdagmorgen omstreeks 03.45 uur hield de politie een 20-jarige man uit Hoorn aan wegens diefstal van een motorfiets.

De politie, die in een onopvallende auto surveilleerde, zag op de Berkhouterweg in Berkhout een motorrijder rijden zonder valhelm. Ook bleek de motor niet te zijn voorzien van een kentekenplaat.

Omdat de bestuurder geen stopteken gegeven kon worden, volgde de politie de motorrijder naar een benzinestation waar hij wilde gaan tanken. Toen de man de politiemensen herkende, probeerde hij er vandoor te gaan. Hij kon echter worden vastgepakt. De motorfiets bleek bij controle in de nacht van 15 op 16 september in Amsterdam gestolen te zijn. De motor werd in beslag genomen.

De verdachte bleek bovendien alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 1060 ug/l. Omdat de verdachte nog niet in het bezit is van een rijbewijs, gelden voor hem de strengere regels van een beginnend bestuurder. Hij mocht daarom niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies daarom twaalf maal het wettelijk toegestane maximum.

Verdachte tuinbeplanting

Hoorn, woensdag 23 september

Tijdens een henneprooidag trof de politie bij twee woningen aan de Stoelenmatter en de Waterkers in Hoorn in de achtertuin levensgrote hennepplanten aan. De planten werden door de politie weggehaald. Omdat het om een beperkt aantal nog niet oogstrijpe planten ging kreeg de 34-jarige eigenaar een waarschuwing. De planten waren, volgens zijn verklaring, voor eigen gebruik.

Eerste vuurwerk van het jaar

Waarland, woensdag 22 september

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur zag de politie twee 14-jarige knapen uit waarland op de Hoebelaan in hun woonplaats lopen. Een van hen had een rustas bij zich. Toen zij de politie zagen, liep de jongen met de rugzak de bosjes in en kwam even verderop weer terug. Ditmaal zonder rugzak. Bij controle bleek er vuurwerk in de tas te zitten. Het ging om astronauten en flitstabletten.

Hoewel zij eerst aangaven de tas te hebben gevonden, bekende zij later dat het hun vuurwerk was en dat zij van plan waren geweest het af te steken. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De jongens krijgen een alternatieve straf via het bureau HALT.

Bloedproef na aanrijding

Heiloo, woensdag 22 september

Op woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur stond een 41-jarige man uit Zaandijk in zijn bestelauto te wachten voor het rode stoplicht op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Plotseling werd hij van achteren aangereden door een 31-jarige man uit Warmenhuizen in een personenauto. De Zaandijker liep nekletsel. De man uit Warmenhuizen, die geen gordel droeg, liep verwondingen aan zijn hoofd op. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

De verdachte uit Warmenhuizen bleek alcohol te hebben gebruikt. Van hem werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Korte tijd later bleek dat de verdachte korte tijd daarvoor op het verkeerplein Kooimeer in Alkmaar een personenauto had aangereden. Hierbij was schade ontstaan. De verdachte was niet gestopt om de schade te regelen, maar was doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Duim omhoog voor de politie

Hoorn, woensdag 22 september

Op woensdagmiddag omstreeks 14.290 uur zag een motorrijder van de politie een crossmotor rijden in de Grote Waal in Hoorn. De crosser droeg geen helm en de motor was niet voorzien van een kentekenplaat. Omdat er al enkele weken geklaagd wordt over de crosser, zette de politieman de achtervolging in. Op de Middelweg ging de crosser hard onderuit. Toen hij weer op wilde staan, werd hij door de politieman tegen de grond gedrukt.

Bewoners, die kwamen kijken wat er aan de hand was, staken positief hun duim op. Er was er zelfs een die begon te klappen.

Tegen de crosser, een 24-jarige man uit Hoorn, wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De crossmotor werd in beslag genomen.

Politie houdt twee mannen aan op verdenking diefstal

Heerhugowaard, woensdag 22 september

Op woensdagmiddag omstreeks 12.25 uur hield de politie twee mannen aan op verdenking van diefstal van zinken dakgoten. Het ging om een 36-jarige en een 58-jarige Alkmaarder.

Een getuige had gezien dat de mannen vier zinken dakgroten weghaalden bij een bedrijf aan de Stevinstraat in Heerhugowaard en deze achterin hun vrachtwagentje laadden. De getuige waarschuwde de politie die de vrachtauto korte tijd laten aantrof. De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachten gaven aan dat zij van iemand bij het bedrijf toestemming hadden gekregen om de goten mee te nemen. Zij deden afstand van het zink.

Bij controle bleek de 58-jarige verdachte nog 1200 euro aan boetes open te hebben staan.

Politie houdt inbreker aan

Egmond aan Zee, woensdag 22 september

Op woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur hield de politie een 20-jarige man aan wegens inbraak in een woning aan de Piet Heinstraat in Egmond aan Zee. Toen de bewoner van het pand even weg was om boodschappen te doen, werd er in zijn woning ingebroken. De tuindeuren werden hiervoor geforceerd. Uit de woning verdween een televisie. Het slachtoffer had de hele morgen al een rode personenauto rond zien rijden. In de auto woont de verdachte, die zelf geen woon- of verblijfplaats heeft.

Korte tijd later werd de verdachte aangetroffen. Hij bleek de televisie ergens veilig weggezet te hebben. Bovendien bleek de auto waarin hij reed ook als gestolen te zijn opgegeven.

De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Dief aan de deur

Obdam, dinsdag 21 september

Naar nu bekend is geworden is op dinsdag een 95-jarige man, wonende op het Veilinghof in Obdam, het slachtoffer geworden van een oplichter of dief.

De man kwam bij het slachtoffer aan de deur en bood hem een jas te koop aan. Het ging daarbij om oude jassen. Het enigszins dementerende slachtoffer ging akkoord en vroeg de verdachte of hij geld terug had van een biljet van 50 euro. Toen de bejaarde het geld liet zien, griste de verdachte het geld uit zijn hand en ging er vandoor.

De politie waarschuwt mensen tegen de praktijken van deze oplichter. Eventuele getuigen of slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).