Eervolle vermelding voor Women on Wings bij NICCT India Business Award

23/09/2010 14:23

Women on Wings

Amsterdam - De jury van de NICCT India Business Award heeft Women on Wings een eervolle vermelding gegeven. Dit werd op 16 september bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse uitreiking van deze award van de Netherlands India Chamber of Commerce and Trade. Tijdens een bijeenkomst met 250 Indiërs en Nederlanders uit het bedrijfsleven werd deze speciale Award uitgereikt vanwege de bijzondere resultaten. Women on Wings heeft in de eerste drie jaar van haar bestaan 6.000 nieuwe banen voor vrouwen op het Indiase platteland gerealiseerd. 'Nederlandse experts gebruiken hun kennis en ervaring in het internationale bedrijfsleven om organisaties op het platteland in India te laten groeien. Deze groei vertaalt zich in meer banen en banen betekenen inkomen en doorbreken de vicieuze cirkel van armoede,' aldus de juryvoorzitter Mr. R.L. Lakhina.

Voor Women on Wings betekent deze eervolle vermelding een waardering van het werk. In een reactie laat Maria van der Heijden (met Ellen Tacoma oprichter/directeur van Women on Wings) weten: "Wij zien deze toekenning als een enorme erkenning voor onze werkwijze van kennis delen en kennis verbinden. Indiase ondernemers en Nederlandse consultants hebben elkaar veel te bieden. Door samen te werken ontstaan activiteiten die ondernemingen marktgerichter maken waardoor de verkoop toeneemt. De eervolle vermelding van het NICCT, waarin vooral Indiase ondernemers participeren die in Nederland wonen en werken, geeft een extra stimulans door te gaan op de ingeslagen weg."

Women on Wings wil in een periode van tien jaar 1 miljoen banen creëren voor vrouwen op het Indiase platteland. Met een baan en een inkomen kunnen vrouwen zelf inhoud en vorm geven aan hun toekomst. Vrouwen die geld verdienen sturen hun kinderen naar school en investeren daarmee in de toekomst van de jeugd.





http://www.womenonwings.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (