Gemeente Midden-Delfland

Beperkte hoeveelheid âsnippergroenâ onder voorwaarden te koop

Het gemeentebestuur van Midden-Delfland biedt haar inwoners de mogelijkheid om kleine stukjes snippergroen te kopen. Deze verkoop is wel aan bepaalde voorwaarden gebonden. In de Midden-Delflandse dorpen is overigens weinig snippergroen aanwezig, het afstoten ervan heeft dan ook geen ingrijpende consequenties voor het totale openbare groen in onze gemeente. Mensen die een stukje grond willen kopen, zullen daartoe een schriftelijk verzoek aan het gemeentebestuur moeten richten.

Groenstroken die een duidelijke functie hebben, of die onderdeel uitmaken van de hoofd- en wijkgroenstructuur, kunnen niet worden verkocht. Hetzelfde geldt voor groenstroken met een toekomstige functie. Groenstroken die nu al een specifieke functie hebben worden ook niet te koop aangeboden. Denk hierbij onder andere aan afschermende- of geluidswerende functies. Ook als de verkeersveiligheid in het geding is, worden de stroken niet verkocht.

Voor elke transactie dient de verkoopprijs per vierkante meter door een geregistreerde makelaar te worden vastgesteld. Dit moet gebeuren, omdat er momenteel weinig inzicht bestaat in de waarde van de groepsnippers. De administratieve kosten, die de gemeente voorlopig begroot op ⬠528,- per transactie, en de kosten van de eigendomsoverdracht komen voor rekening van de koper.

Onder snippergroen moet worden verstaan een strook groene gemeentegrond, die niet meer dan dertig vierkante meter groot is. Deze strook moet bovendien grenzen aan een particuliere koopwoning. De gemeente Midden-Delfland plaatst op haar website www.middendelfland.nl een formulier, met behulp waarvan inwoners hun belangstelling voor snippergroen kunnen aangeven. Â