Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 23-09-2010

Politie houdt schennispleger aan

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in het Santrijnhof een 55-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt verdacht van schennispleging. De Oosterhouter is voor onderzoek ingesloten.

Surveillerende agenten werden rond middernacht op de Keiweg
aangesproken door een 23-jarige Oosterhoutse vrouw. Zij vertelden hen dat zij lastig gevallen was door een onbekende man die onzedelijke handelingen bij zichzelf verrichte. Voorzien van het signalement zochten de agenten in de omgeving en troffen de Oosterhouter aan.

Politie treft soft- en harddrugs aan bij bewoner

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisterochtend een 50-jarige inwoner uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De man is voor onderzoek ingesloten.

De politie verleende gisterochtend ondersteuning bij een gerechtelijke uitzetting. Op het moment dat de bewoner, de 50-jarige man, zijn spullen verzamelden roken de agenten een sterke henneplucht. In zijn bezittingen troffen de agenten 200 gram henneptoppen, hashish, meerdere pillen en wit poeder (mogelijk cocaïne) aan. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Politie waarschuwt voor babbeltruc

OOSTERHOUT - De politie ontving gistermiddag een melding van een diefstal uit een woning aan het Kuiperijhof. Het was een onbekende man gelukt om met een smoes (autopech) in de woning te komen. Ook de bewoners van een ander pand in de straat waren door de man bevraagd. De politie waarschuwt voor babbeltruc- praktijken.

Gistermiddag rond 17.30 uur belde een onbekende man aan bij de woning van de 79-jarige vrouw. Hij vertelde haar autopech te hebben en wilde gebruik maken van haar telefoon. Tijdens het gesprek lukte het de man de woning in te lopen. Nadat de man vertrokken was ontdekte de bewoonster dat er geld uit de woning verdwenen was.
Het zijn vooral ouderen die het slachtoffer worden van babbeltrucs. Het gebeurt regelmatig dat dieven met een smoesje aanbellen en zo een woning weten binnen te komen.

Hoe gaan oplichters te werk?
Oplichters die zich voorstellen als thuiszorgmedewerkers, nieuwe buren of een medewerker van een energiebedrijf. Het lijkt allemaal echt en niet iedereen is verdacht, maar toch is het belangrijk goed op te passen. Vooral oudere mensen worden slachtoffers van babbeltrucs. Eenmaal in de woning leidt een van de daders het slachtoffer af, terwijl een mededader de woning ongezien binnen gaat. Hij of zij doorzoekt de woning en steelt geld of goederen. Soms weten de daders de pinpas te vinden, regelmatig wordt in de nabijheid van de pinpas de pincode bewaard. Met de pinpas en de pincode pinnen de daders
vervolgens een geldbedrag.

Politie schrijft 30 bekeuringen uit na klachten van wegwerkers

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren, tussen 09.30 uur en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Beneluxweg. Aanleiding daartoe waren klachten van wegwerkers. Agenten hadden speciale aandacht voor het keerverbod. Er werden in totaal 100 voertuigen gecontroleerd. De politie deelde 30 bekeuringen uit waarvan 17 voor het negeren van het keerverbod.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-09-2010 15:11 | © Regio Midden en West Brabant |