Politie Hollands Midden

Katwijk - Woninginbraken na eerst aanbellen

Katwijk, 23-09-2010 o De politie vermoedt dat er begin deze week bij enkele woningen is ingebroken nadat men eerst had aangebeld om te zien of er iemand thuis was.

Een bewoonster van een woning aan de Parklaan heeft maandag 20 september rond 21.30 uur gehoord dat er aangebeld werd, echter zij heeft de deur niet opengedaan. Niet veel later hoorde zij gebonk en getimmer en dacht dat de buren aan het klussen waren. De bewoonster schrok hevig toen haar slaapkamerdeur openging en zij een persoon zag. De persoon is er direct vandoor gegaan. Aan de achterzijde van de woning bleek een raam geforceerd te zijn. Er lijkt niets te zijn gestolen. Van maandag op dinsdag werd geprobeerd in te breken bij een woning aan de Fazantstraat. Vermoedelijk werd men gestoord waardoor de inbraak niet is voltooid. Ook bij een woning aan de Populierenlaan werd er ingebroken. Maandag rond 21.00 uur hoorde de buurman geluiden bij de woning. De volgende dag bleek dat de woning geheel was doorzocht. Het is nog niet bekend of en welke goederen er zijn weggenomen. Bij beide woningen werden ramen geforceerd.

De politie doet onderzoek naar de inbraken en denkt dat de inbrekers, gezien de tijdstippen, eerst aanbellen en daardoor checken of de bewoners thuis zijn. De politie waarschuwt hiervoor en adviseert alert te zijn en direct te bellen met 1-1-2 als er geluiden bijvoorbeeld bij het raam of de deur worden gehoord.