Siemens

Persbericht

201009. 342

Den Haag, donderdag 23 september 2010

Siemens en Digidentity winnen aanbesteding doorontwikkeling DigiD

Een consortium van Siemens en Digidentity gaat de komende vier jaar DigiD doorontwikkelen. Zo maken zij DigiD klaar voor de toekomst en kan de groei van de afgelopen jaren doorgezet worden. Het Siemens/Digidentity consortium is de winnaar van een uitgebreid aanbestedingstraject. Het toekennen van de opdracht aan Siemens/Digidentity door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sluit dit traject af.

DigiD is het digitale authenticatiesysteem van de overheid waarmee burgers op een betrouwbare manier hun zaken met de overheid kunnen regelen. Bijvoorbeeld bij het invullen van het belastingformulier en het krijgen van studiefinanciering en kinderbijslag. DigiD is ingevoerd in 2005 en het aantal gebruikers is sindsdien gegroeid naar ruim acht miljoen.

De afgelopen jaren is een groeiend aantal overheidsorganisaties gebruik gaan maken van DigiD. Doorontwikkeling van DigiD, op basis van Open Source, is noodzakelijk om toegerust te kunnen zijn op verdere groei en integratie met andere voorzieningen van de e-overheid zoals DigiD Machtigen en MijnOverheid.

Stichting ICTU stond destijds aan de wieg van de ontwikkeling van DigiD en begeleidt nu de doorontwikkeling.

DigiD is een product van Logius, dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Siemens levert oplossingen voor identity management in de Nederlandse markt. Haar klantenkring omvat overheidsinstellingen, financiële instellingen en ziekenhuizen.
Digidentity slaat een brug tussen de door de overheid beheerde persoonsgegevens en de veelheid aan authenticatievragen in de markt. Haar klantenkring omvat overheids- en financiële instellingen.

Digidentity:
Persvoorlichting: Maaike Liesting
Telefoon: +31 (0)887 78 78 78
E-mail: mliesting@digidentity.eu

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com