Politie Amsterdam-Amstelland

38.000 euro in stapel vieze onderbroeken In het Westerpark is vrijdagmiddag 17 september een 36-jarige man aangehouden met 38.000 euro in een stapel vuile onderbroeken. De man is een ongewenst vreemdeling en wordt verdacht van verstoring van de openbare orde en witwassen.

Opvallend snel vandoor
Een biketeam van de Amsterdamse politie sprak rond vier uur een groepje drinkende mannen aan in het Westerpark dat bezit had genomen van een kinderspeelplaats. Eén van hen wilde er opvallend snel vandoor en werd staande gehouden. Hij gaf een valse naam op en moest mee naar het bureau voor nader onderzoek.

38.000 euro
Bij fouillering op het politiebureau kwam een bedrag van 2.450 euro uit zijn broekzak tevoorschijn. De man gaf opnieuw een valse naam op, waarna zijn rugzak werd doorzocht op identiteitspapieren. Die werden niet gevonden, maar wel een hoop vuile onderbroeken die hoognodig gewassen moesten worden. Tussen de onderbroeken werd een rol papier gevonden met daarin een bedrag van 38.000 euro. Op het geld wordt beslag gelegd en de man is aangehouden voor witwassen op grond van onverklaarbaar vermogen.


____________________