Gemeente Almelo

Gemeente controleert elektrische fiets (WMO)

23 september 2010 - Elektrische fietsen die in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in 2008 zijn verstrekt, vertonen mogelijk gebreken. Dat heeft de Gemeente Almelo geconstateerd. De Gemeente zal volgende week alle elektrische fietsen laten controleren. Fietseigenaren zijn middels een brief op de hoogte gebracht.

Eco Cruiser De elektrische fietsen, merk Eco Cruiser, vertonen in sommige gevallen haarscheurtjes in het aluminium frame. In uitzonderlijke gevallen kan dat bij intensief gebruik en/of zware belasting leiden tot een framebreuk. Daarvan zijn vier gevallen bekend.

Een monteur van de fabrikant controleert alle 42 fietsen thuis bij de eigenaren. Als een haarscheur in het frame wordt geconstateerd, zal op korte termijn een vervangende fiets worden aangeboden.

Wanneer geen zichtbare gebreken worden geconstateerd, zal binnen twee maanden de fiets worden opgehaald om een ander frame te plaatsen. Mogelijk ondervinden de fietseigenaren hiervan hinder, maar de Gemeente wil de veiligheid van de fietseigenaren niet in het gedrang stellen.