Politie Brabant-Noord

Politie, HALT en Veolia starten project 'Stop voor rood'

Cuijk/Boxmeer, 23-09-2010

Vanaf maandag 13 september tot en met dinsdag 12 oktober heeft de politie extra aandacht voor de verkeersveiligheid op en rondom de spoorwegovergangen Beerseweg in Cuijk en de Spoorstraat in Boxmeer. Deze locaties zijn gekozen, omdat hier veel schoolgaande jeugd overheen gaat. Hierbij bestaan de spoorwegovergangen Beerseweg, Cuijk en Spoorstraat, Boxmeer uit meerdere sporen en liggen ze nabij het NS-station, waardoor het risico op ongevallen hoger is.

De politie en de BOA's van Veolia treden tijdens de reguliere surveillance en tijdens extra controledagen repressief op. Jeugdigen, die het rode knipperlicht bij de spoorwegovergang negeren krijgen in plaats van een geldboete, een Halt-verwijzing.Dit is een leerstraf, die bestaat uit een voorlichtingsavond, voorafgegaan door twee huiswerkopdrachten.

Resultaten donderdag 23 september

Donderdagochtend was de derde geplande controle, ondersteund door BOA's van Veolia. Bij het NS-station en de spoorwegovergang Beerseweg/ Smidstraat in Cuijk werden 11 bekeuringen uitgeschreven en zijn zes minderjarigen doorverwezen naar Halt. In Boxmeer bij de spoorwegovergang Spoorstraat werden 6 bekeuringen uitgeschreven en is één minderjarige doorverwezen naar Halt.+