Provincie Overijssel

N334 bij Giethoorn-Noord afgesloten tot 5 november

23 september 2010

De werkzaamheden aan de provinciale weg N334 bij Giethoorn-Noord, tussen de brug Cornelisgracht en de kruising met de N333, liggen goed op schema. Naar verwachting is eind september de eerste fase van de herinrichting en het onderhoud aan de weg afgerond.

Daarnaast werken de provincie en de gemeente Steenwijkerland gezamenlijk aan de verbetering van de aansluiting van de Hazelaar voor de nieuwe woonwijk in Giethoorn-Noord. Als alle werkzaamheden zijn afgerond gaat de weg waarschijnlijk op 5 november weer open voor al het verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Marknesse: via de provinciale wegen N 333, N 331 en N 762. De omleiding is met borden aangegeven.

Uitvoering werken in drie fasen

Om Giethoorn bereikbaar te houden wordt het werk in drie fasen uitgevoerd. Het is mogelijk om op enkele locaties waar niet gewerkt wordt de N 334 te kruisen om Giethoorn-Noord te bereiken. De hoofdrijbaan blijft echter afgesloten voor het doorgaande verkeer tot 5 november. Dit is nodig in verband met de grootschaligheid van de werkzaamheden en om te voorkomen dat het werkveer zich mengt met het reguliere verkeer. De Oude Beulakerweg blijft toegankelijk voor autoverkeer. Tijdens de werkzaamheden aan dit tracé geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur en een verbod voor doorgaand vrachtverkeer om de veiligheid te bevorderen.

Fase*

Werkzaamheden op wegvak

Giethoorn-Noord bereikbaar via

bijzonderheden

13 sept. t/m 1 okt.

Brug Cornelisgracht-aansluiting Kerkweg

de Kerkweg, vervolgens is de Hazelaar bereikbaar via De Elzen

aansluiting Hazalaar afgesloten

4 t/m 29 okt.

Kruispunt Beulakerweg-Kerkweg

Parallelweg N 334 en vervolgens de aansluiting Hazelaar en De Elzen

Kruispunt Kerkweg afgesloten

25 okt. t/m 5 nov.

Kerkweg-kruising

N 333

Oude Beulakerweg

Kruispunt met Kerkweg open vanaf 30 oktober


*genoemde data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van het werk

Wekelijks inloopuur op woensdagmiddag

Wekelijks is in de directiekeet van aannemer KWS Infra B.V. een inloopuurtje. Op elke woensdag tussen 15.30 en 16.30 uur kan iedereen hier terecht voor vragen over het werk of de bereikbaarheid. De directiekeet staat aan de parallelweg van de Beulakerweg, zuidelijk van de aansluiting Hazelaar.

Kijk voor meer informatie op http://www.bereikbaar.overijssel.nl/.