Gemeente Tilburg

Persbericht
23 september 2010

Realisatie Oostkamer levert Tilburg 100 kavels op

Ondertekening intentieovereenkomst provincie en gemeente

Op donderdag 23 september wordt door gedeputeerde Van Heugten (Noord-Brabant) en wethouder De Vries (Tilburg) een handtekening geplaatst onder de intentieovereenkomst Oostkamer. De realisatie van het project Oostkamer in de gemeente Tilburg, minimaal 100 "Ruimte voor Ruimte"kavels komt hierdoor een stap dichterbij.

Eind 2009 heeft de provincie Noord-Brabant aan de gemeente Tilburg het verzoek gedaan om te starten met de planontwikkeling voor de Oostkamer. Dit project is één van de projecten die genoemd staat in de gemeentelijke Structuurvisie Noordoost 2020 die in december 2009 door de raad is vastgesteld. De provincie en de gemeente Tilburg hebben samen meerdere grondposities in het gebied.

De locatie ligt ideaal voor het realiseren van ruime vrijstaande woningen. Tilburg en de provincie hebben in nauwe samenwerking voor het project Oostkamer een stedenbouwkundige visie opgesteld. Deze stedenbouwkundige visie is door het college van B&W op 21 september vastgesteld en vrijgegeven voor burgerparticipatie. De visie voorziet in een nieuw dorpslint met daaraan vrijstaande woningen op kavels van ca. 1000m2. Tussen de woningen worden doorkijkjes gerealiseerd naar het achterland. De Oostkamer biedt de toekomstige bewoners genoeg ruimte voor verschillende hobbyfuncties zoals paardeweides, moestuinen, boomgaarden etc. Met deze stedenbouwkundige visie wordt de richting bepaald voor de verdere uitwerking en detaillering.

In de intentieovereenkomst worden de eerste afspraken tussen de provincie en de gemeente vastgelegd over de samenwerking en kostenverdeling voor het project. De intentie is dat de gemeente de stedenbouwkundige visie verder uit gaat werken en dat de provincie zorg zal dragen voor de realisatie van de bouwkavels.
---