SAP

HELICON OPLEIDINGEN NEEMT ERP-SOFTWARE SUCCESVOL IN GEBRUIK

Edictis van itelligence en SAP ERP-oplossingen stroomlijnen belangrijkste bedrijfsprocessen en maken opleidingscentrum klaar voor verdere groei

Nijmegen - 23 september 2010 - De twaalf vestigingen en Centrale Dienst van Helicon Opleidingen in Noord-Brabant en Gelderland hebben Edictis, de SAP software voor onderwijslogistiek van itelligence, succesvol in gebruik genomen. Helicon Opleidingen zet het nieuwe softwaresysteem in voor de kernregistratie en de ondersteuning van de onderwijslogistiek.

Helicon Opleidingen heeft gekozen voor SAP software na een Europese aanbesteding voor de selectie van een ERP-systeem waarmee interne bedrijfsprocessen effectief ingericht en beheerst kunnen worden. De organisatie selecteerde Edictis, de branchespecifieke softwareoplossing van itelligence op basis van SAP Business All-in-One waarmee scholen op een flexibele, efficiënte en effectieve wijze de leerling, de deelnemer en de student te kunnen administreren, volgen en begeleiden. Edictis is door itelligence specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse onderwijsmarkt.

Gekozen werd voor een combinatie van Edictis en SAP ERP-software. Helicon gebruikt de applicatie in eerste instantie voor de kernregistratie (deelnemersadministratie). In de tweede fase implementeert de organisatie software van SAP waarmee de onderwijslogistiek, personele administratie, financiële administratie wordt ondersteund. Verwachte livegang van dit onderdeel is begin 2011.

Paul Kremers, Directeur Bedrijfsvoering bij Helicon Opleidingen: "We zijn als organisatie op zoek gegaan naar een oplossing waarmee niet alleen de deelnemeradministratie op een efficiënte en effectieve manier gedaan kon worden, maar ook de ondersteunende processen beter ingericht konden worden. In de loop der jaren waren hiervoor op de vestigingen diverse (nood)oplossingen gekozen. Daarnaast was onze software voor de zowel de financiële als de personeels- en salarisadministratie aan vervanging toe. De ERP-oplossing van SAP biedt ons de mogelijkheid om de verschillende processen op een eenduidige, integrale manier in te richten."

Peter Slaats, Managing Director bij itelligence Benelux: "Tijdens de vakantieperiode is er, zowel door Helicon als door itelligence hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. En het resultaat is ernaar, de implementatie is binnen de planning en binnen budget uitgevoerd. En dat is nog niet alles: met de implementaties in de tweede fase wordt Helicon Opleidingen het eerste AOC in Nederland dat een volledige ERP-omgeving heeft gecreëerd."

Over Helicon Opleidingen
Helicon Opleidingen is een opleidingscentrum voor Groen Onderwijs en biedt VMBO en MBO aan in Gelderland en Noord-Brabant. Daarnaast verzorgt Helicon bedrijfsopleidingen, cursussen en in-company trainingen in het hele land. De organisatie heeft vestigingen in Apeldoorn, Boxtel, Den Bosch, Deurne, Eindhoven, Geldermalsen, Helmond, Kesteren, Nijmegen, Tilburg en Velp. Helicon Opleidingen heeft ca. 9.500 deelnemers in vol- en deeltijdopleidingen en ca. 5.000 cursisten; de activiteiten worden uitgevoerd door ca. 800 personeelsleden. Meer informatie: www.helicon.nl.

Over itelligence
itelligence is één van de leidende internationale full-service providers van SAP. Er werken momenteel meer dan 1.600 hooggekwalificeerde medewerkers in 19 landen en 5 regio's (Amerika, Azië, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/Oostenrijk). Eind 2009 heeft itelligence AG 2B Interactive B.V. overgenomen. De twee bestaande bedrijven van itelligence in Nederland en België zijn samengevoegd met 2B Interactive in itelligence Benelux Holding B.V. en heeft meer dan 100 medewerkers in dienst. Door de overname is itelligence Benelux één van de leidende SAP full-service providers gericht op midmarket bedrijven in de Benelux. Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting en Global Services Partner, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 3.000 klanten wereldwijd. In 2006, behaalde itelligence de status van Gold Partner SAP in Duitsland, U.S. volgde in 2007. Ook de Nederlandse vestiging is Gold Partner. De service van itelligence loopt uiteen van SAP-consulting en licensing tot outsourcing en services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP-oplossingen. In 2009 genereerde itelligence een totale omzet van EUR 220 miljoen (itelligence Benelux: EUR 20 miljoen). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.
---

Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as "anticipate," "believe," "estimate," "expect," "forecast," "intend," "may," "plan," "project," "predict," "should" and "will" and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP's future financial results are discussed more fully in SAP's filings with the U.S. Securities and Exchange Commission ("SEC"), including SAP's most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Investors Communities SAP Education Werken bij SAP Evenementen SAP Consulting Gratis trials Contact SAP
Copyright/Trademark Privacy Terms of Use Impressum Nieuwsbrief RSS Sitemap Tekst versie Afdrukken

Vragen of opmerkingen over de website?
webmaster@sap.com.