Gemeente Culemborg

'Je raakt zoek in de Dode Hoek'

Voorlichting over het gevaar van de dode hoek...

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) heeft een lespakket ontwikkeld voor Gelderse basisscholen. Het lespakket is voor de hogere groepen van de basisscholen om hen voorlichting te geven over verkeersveiligheid van vrachtauto's. En dan vooral het gevaar van de dode hoek.

Voorkomen
Nog steeds vallen er jaarlijks vijftien doden, vaak jonge fietsers. Hoe voorkom je deze ongevallen? Vrachtwagenchauffeurs moeten hun `dodehoekspiegels' goed afstellen en vooral goed opletten. Voor voetgangers en (brom)fietsers geldt: sta, fiets of loop nooit vlak naast of achter een vrachtauto of bus. Passeer een vrachtauto alleen rechts als men zeker weet dat men daarvoor genoeg tijd en ruimte hebt. Laat als men ook maar even twijfelt de vrachtauto voorgaan. Vlucht als (brom)fietser desnoods het trottoir op als men in de verdrukking dreigt te komen.

Meer info
Scholen die geĂŻnteresseerd zijn in het lespakket kunnen zich aanmelden bij www.verkeerseducatieloket.nl, of bellen naar 026- 359 9840 of026-359 9846 of mailen naar info@verkeerseducatieloket.nl.