Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 23-09-2010

Politie ontdekt 1400 zeer grote hennepplanten in Klundert

KLUNDERT: De politie heeft donderdag op vier velden aan de Blauwe Hoefsweg op in totaal 1418 bijzonder grote en zware hennepplanten aangetroffen. De gemiddelde hoogte van de planten bedroeg twee tot tweeënhalve meter, met uitschieters naar ruim drie meter. Het is voor het eerst dat de politie Midden en West Brabant op dergelijk schaal zulke grote planten in de open lucht aantreft. De handelswaarde van de planten ligt op circa 500.000 euro.

De vondst volgde op een controle op het nabijgelegen woonwagenkampje. In diverse schuurtjes en tuintjes op het kampje werden circa 200 'reguliere' hennepplanten gevonden. Ook werd een buiten werking zijnde drogerij gevonden met daarbij circa tien kilo gedroogde hennep. Er werden drie bewoners (23, 24 en 26 jaar) aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Vier andere bewoners - drie vrouwen en één man - die een beperkt aantal planten in hun tuintje of schuur hadden staan, zijn ter plekke als verdachte gehoord. Tegen de zeven personen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar wie verantwoordelijk is voor het kweken van de grote hennepplanten op de vier velden.

Alle planten zijn geruimd en ter plekke vernietigd. Rond 15.30 uur was dat karwei voltooid.

Hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfspand in Oud Gastel

OUD GASTEL: In een bedrijfspand aan de Argon is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Er werden rond 12.00 uur 528 planten en bijbehorende kweekapparatuur aangetroffen. De hennep en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie had aanwijzingen dat er in het pand mogelijk hennep gekweekt werd. De eigenaar van het pand is inmiddels als verdachte gehoord.

Politie pakt verdachte van autodiefstal in Roosendaal op

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 01.00 uur een 31-jarige man uit Oudenbosch aangehouden wegens autodiefstal. Agenten zagen hem op de Jan Vermeerlaan voorbij komen scheuren in een Mercedes. Zij gingen hem achterna en vroegen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer (GMK) informatie op over de auto. De Mercedes bleek gestolen te zijn. Na een flinke achtervolging kon de Roosendaler op de Donkenweg klemgereden worden. Daarbij raakte zowel de politieauto als de Mercedes beschadigd. De Roosendaler is op het bureau ingesloten voor verder onderzoek.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-09-2010 17:45 | © Regio Midden en West Brabant |