Symantec

Vilvoorde, 22 september - Nu maar liefst 65 procent van alle consumenten het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit1, is de noodzaak om te kiezen voor de krachtigste, meest uitgebreide beveiliging die op de markt verkrijgbaar groter dan ooit. Vandaag introduceert Norton van Symantec (Nasdaq: SYMC) Norton AntiVirus en Norton Internet Security 2011, de enige beveiligingsoplossing die een detectiescore van 100 procent wist te behalen in een nieuw onafhankelijk onderzoek van Dennis Labs2

De 2011-producten zijn het resultaat van het streven van Norton om de snelste en minst CPU-intensieve beveiligingsproducten af te leveren. Norton heeft zijn oplossingen grondig herzien om de prestaties en bescherming van eerdere versies, die reeds toonaangevend waren in de sector, nog te overtreffen. Het bedrijf gaat zelfs nog een stap verder door gebruikers de gratis tool Norton Power Eraser aan te bieden. Deze toepassing detecteert en elimineert op agressieve wijze imitatie-antivirustoepassingen en `scareware'.

"Cybercriminelen zitten verre van stil. Consumenten hebben daarom optimale bescherming nodig om veilig te kunnen internetten," aldus Janice Chaffin, de president van de Consumer Business Unit van Symantec. "De Norton 2011-producten bieden de beste kwaliteit die we ooit hebben ontwikkeld, en de meest uitgebreide bescherming die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Bovendien gaan deze producten vergezeld van aanvullende tools die toegevoegde waarde bieden door klanten bescherming te bieden tegen de steeds geavanceerdere, moderne bedreigingen."

Norton doet meer: uitgebreidere bescherming, betere prestaties en gratis tools
Met nieuwe productfunctionaliteiten, prestatieverbeteringen en gratis tools doet Norton meer dan de concurrentie om te voorkomen dat gebruikers het slachtoffer worden van cybercriminelen.

Bescherming
Volgens nieuwe onafhankelijke testgegevens van Dennis Labs bleek Norton het beste te scoren wat betreft de detectie van actuele bedreigingen. Norton was als enige leverancier in staat om een beschermingsgraad van maar liefst 100 procent te bieden. Dit is het tweede jaar op een rij dat Norton een dergelijke prestatie wist neer te zetten. Een opvallend detail is dat Dennis Labs zijn methodiek voor beveiligingstests recentelijk door de Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) heeft laten beoordelen en voor 100 procent aan de richtlijnen voldoet. Tijdens recente tests van twaalf beveiligingsproducten die door AV-Test.org3 werden uitgevoerd kwam Norton 2011 zowel qua detectie als herstel van bedreigingen, als beste uit de bus. Norton behaalde tevens topscores tijdens vergelijkbare tests door de onafhankelijke testorganisatie AV-Comparatives4. De volgende geavanceerde functies van de Norton 2011-producten maken deze ongeëvenaarde bescherming tegen actuele bedreigingen mogelijk:

* Reputatiegebaseerde beveiliging controleert direct de herkomst van programma's om zo nieuwe malware sneller dan ooit te kunnen identificeren en een halt toe te roepen. Het reputatiesysteem van Norton biedt gebruikers daarnaast de mogelijkheid om na te gaan of hun downloadgedrag meer of minder riskant is in vergelijking met dat van de huidige 58 miljoen leden van de Norton Community Watch.
* System Insight 2.0 met nieuwe proactieve prestatiewaarschuwingen bewaakt alle uitgevoerde toepassingen en informeert gebruikers op proactieve wijze wanneer een toepassing teveel systeembronnen verbruikt. Op deze manier kunnen gebruikers maatregelen treffen om de prestatie van hun computer te optimaliseren.
* Download Insight 2.0 biedt de meest agressieve reputatiegebaseerde beveiliging ooit. Deze toepassing controleert elk gedownload bestand op veiligheid voordat het toestemming geeft om te worden uitgevoerd.

* SONAR 3 voorziet Norton 2011 van een nieuwe laag gedragsgebaseerde beveiliging door daadwerkelijke `zero day'-bescherming te bieden tegen nieuwe bedreigingen die specifiek zijn ontwikkeld om andere beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Dankzij verbeterde classificatietechnieken is SONAR 3 in staat om verdachte software te identificeren op basis van gedrag en kan automatisch beslissingen nemen namens de gebruiker.

* Norton Bootable Recovery Tool stelt Norton-gebruikers in staat om op eenvoudige wijze hun PC in een veilige staat op te starten wanneer hun computer zodanig is geïnfecteerd met een rootkit of andere hardnekkige malware dat het niet langer mogelijk is om beveiligingssoftware te installeren of het systeem op normale wijze op te starten. Met de dit jaar geïntroduceerde Norton Bootable Recovery Tool wizard kunnen gebruikers op snelle en eenvoudige wijze een opstartvoorziening creëren in de vorm van een cd, dvd of USB-stick. Meer informatie over Norton Bootable Recovery Tool en een downloadbare versie zijn hier verkrijgbaar.

Prestatie
Naast de brancheleidende bescherming van Norton Internet Security 2011 bieden deze beveiligingsoplossingen de snelste en minst bronintensieve beveiliging ter wereld. Volgens nieuwe onafhankelijke testgegevens van PassMark Software5 wist Norton Internet Security 2011 een reeks van bekende concurrenten te verslaan en qua prestatie op de eerste plaats te eindigen.

* Norton Internet Security 2011 scoorde qua prestatie 65% hoger in de PassMark-test dan concurrerende producten;

* Norton Internet Security 2011 scant 61% sneller dan de gemiddelde concurrentie;

* Norton Internet Security 2011 biedt met 41 seconden de snelste installatietijd;

Norton Internet Security 2011 bleek daarnaast beter te presteren dan concurrerende producten tijdens alledaagse computeractiviteiten zoals surfen op internet en het kopiëren van bestanden zoals foto's en documenten. In vergelijking met Norton 2010 heeft de nieuwe Norton 25 procent minder invloed op de surfprestatie en 60 procent minder invloed op het kopiëren van bestanden.

De nieuwe look van Norton
De nieuwe gebruikersinterface van Norton 2011 brengt beveiligingsfuncties, instellingen en informatie over de beveiligingsstatus en prestatie van de computer bijeen binnen een overzichtelijk scherm met een frisse nieuwe look. Een nieuwe functie die dit jaar is toegevoegd, is de Norton Protection Map. Deze toepassing biedt op de minuut nauwkeurige informatie over nieuwe bedreigingen die Norton heeft geïdentificeerd en waartegen het overal ter wereld bescherming biedt.
Gebruikers kunnen daarnaast met een simpele muisklik toegang krijgen tot belangrijke informatie van online diensten van Norton zoals Norton Online Backup, Norton Online Family en Norton Safe Web.6

Norton stelt gratis tools beschikbaar
Aangezien elke geïnfecteerde machine een risico betekent voor de gemeenschap van internetgebruikers, stelt Norton gratis krachtige tools beschikbaar aan consumenten, ongeacht de beveiligingsoplossing die zij gebruiken. Op deze manier kunnen alle internetgebruikers het beveiligingsniveau van hun computer verbeteren. Hoewel deze tools voor iedereen beschikbaar zijn, profiteren klanten van Norton extra doordat deze tools kant en klaar in de 2011 producten zijn geïntegreerd.

Een van deze gratis tools is Norton Power Eraser, een toepassing die specifiek is ontwikkeld om actuele bedreigingen te identificeren en elimineren, met inbegrip van imitatie-antivirusprogramma's en scareware. Imitatie-antivirusprogramma's doen zich voor als legitieme software, maar in werkelijkheid bieden ze cybercriminelen een manier om consumenten elk jaar voor honderden miljoenen dollars op te lichten. Norton Power Eraser is gratis beschikbaar op internet en via een link binnen alle Norton 2011-producten. Meer informatie over Norton Power Eraser en een downloadbare versie zijn hier verkrijgbaar.
* Een andere gratis tool is Norton Safe Web Lite, een downloadbare werkbalk die riskante websites identificeert voordat gebruikers erop klikken in de zoekmachine. Facebook-gebruikers kunnen zichzelf beschermen met Norton Safe Web for Facebook, een toepassing die Facebook-newsfeeds op onveilige links scant. Norton biedt daarnaast Norton Online Family aan, een gratis tool voor ouders en kinderen. Deze toepassing stelt kinderen in staat om veilig te surfen en bevordert een open dialoog met hun ouders ten aanzien van hun internetgedrag.

Prijzen, beschikbaarheid en compatibiliteit
Norton Internet Security 2011 en Norton AntiVirus 2011 zijn met directe ingang verkrijgbaar in de België via verschillende winkelketen en de webwinkel van Norton op www.symantec.be of www.norton2011.be. De adviesverkoopprijs voor retail voor Norton Internet Security 2011 is EUR59,99,voor Norton AntiVirus 2011 is dat EUR39,99. De Norton 2011-producten bieden ondersteuning voor Microsoft Windows XP (32-bit) Home/Professional/Tablet PC/Media Center met Service Pack 2 of hoger, Microsoft Windows Vista (32-bits en 64-bits versies) en Microsoft Windows 7 (32-bits en 64-bits versies) voor Starter/Home Basic/Home Premium/Business/Ultimate-edities. Gebruikers van Norton Internet Security en Norton AntiVirus 2007 of hoger met een geldig productabonnement komen in aanmerking voor de laatste productupdates. Raadpleeg voor meer informatie het Norton Update Center op http://updatecenter.norton.com.

Links naar nieuwe rapporten:

* Norton rapport: Norton Cybercrime Report: The Human Impact
* PassMark Software report: http://www.passmark.com/avreport
* Rapport van Dennis Labs:
http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/symantec/DTL_PCVP 2011_SYMC.pdf

Rapport van AV-Test:

* http://community.norton.com/norton/attachments/norton/forum_feedbac k/3371/1/Real_World_Testing_Report.pdf

* http://community.norton.com/norton/attachments/norton/forum_feedbac k/3371/2/Remediation_Testing_Report.pdf

---


1Bron: Norton Cybercrime Report: The Human Impact september 2010


2Bron: Rapport van Dennis Technology Labs, "PC Virus Protection 2011", augustus 2010.


3Bron: Rapport van AV-Test GmbH, "Real World Testing Report", augustus 2010. Deze test werd in opdracht van Symantec uitgevoerd.


4Bron: Rapporten van AV Comparatives: "Whole Product Dynamic Test" en "Removal Test"


5Bron: rapport van PassMark Software, "Consumer Antivirus Performance Benchmarks" (2011), augustus 2010.


6De gebruikersinterface van Norton AntiVirus 2011 biedt alleen toegang tot Norton Online Backup en de Norton Activity Map

Over Norton van Symantec
Norton-producten van Symantec beschermen consumenten tegen cybercriminaliteit met behulp van technologie als antivirus, anti-spyware en phishingbescherming.Tegelijkertijd verbruiken de producten van Norton weinig systeembronnen. Het bedrijf levert ook diensten als online backup en PC-optimalisatie. Word vriend van ons op Facebook (http://www.facebook.com/norton) en volg @Norton_be op Twitter.

Over Symantec
Symantec is een van ´s werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt consumenten, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden completere en efficiëntere bescherming tegen meer risico´s op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in het volste vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.be.

Contactgegevens voor beeld- of testmateriaal:

Symantec:
Judith Sautereau:

+33 1 41 38 59 46
Judith_Sautereau@symantec.com

Leads United:
Pieter De Wit - Anouk Debosschere:

+32 3 466 01 88
symantec@leadsunited.com

Twitter: http://twitter.com/norton_BE