Saxion
BR>

do 23 september 2010

Elke maand nieuwe materialen bij Saxion

Deze week is bij Saxion in Enschede het Innovatief Materialen Platform Twente (IMPT) gestart. Het IMPT is een samenwerkingsproject van het Saxion Kenniscentrum Design, Industrial Design Centre, BiomimicryNL en het regionale bedrijfsleven.

Direct resultaat van het IMPT is dat het huidige materialenlab bij Saxion wordt uitgebouwd tot een regionaal materialencentrum. Hier kunnen bedrijven een maandelijks wisselende expositie van 20 innovatieve materialen bekijken. Ook is een database met informatie over de materialen te raadplegen.

Doel van het Materialen Platform is de aanwezige, maar vaak verborgen materiaalkennis actief te verspreiden in de regio en duurzaam te verankeren in het regionale MKB. De ambitie is om `open minds' bij bedrijven te bewerkstelligen door de kennis over de bruikbaarheid van nieuwe materiaalmogelijkheden te vergroten. De Universiteit Twente, Saxion, BiomimicryNL en gespecialiseerde bedrijven hebben veel kennis over innovatieve concepten en de manier waarop deze toegepast kunnen worden in de ontwikkeling van nieuwe producten. Het Materialen Platform richt zich op het ontwikkelen en ondersteunen van dit proces waarbij materiaalconcepten worden ontgonnen, praktisch vertaald en via het platform actief beschikbaar worden gesteld aan het Twentse MKB.

Het Innovatief Materialen Platform Twente wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Overijssel, Innovatieplatform Twente en Regio Twente.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie over het project Innovatief Materialen Platform Twente (IMPT) kunt u contact opnemen met mevrouw ir. Karin van Beurden, lector Industrial Design of met mevrouw ir. Marjo van Nieuwenhuijse, projectleider IMPT.


____________________ Zoek