Ingezonden persbericht

Utrecht, 23 september 2010

NOMINATIES NEDERLANDS ONLINE FILM FESTIVAL (NOFF) BEKEND

Vanochtend zijn de nominaties voor de NOFF Fictie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs en de MTV Videoclip Prijs bekendgemaakt. Voor het NOFF zijn dit jaar 78 korte films tot tien min

De vakjury, bestaande uit Geert-Maarten van der Jagt (manager AV Productions, MTV), Eugenie Jansen (regisseur en scenarioschrijver), Mijke de Jong (regisseur en scenarioschrijver), Lotje Sodderland (producer, Submarine Channel) en Hadewych Minis (actrice), heeft voor de NOFF Fictie Prijs de volgende films genomineerd:

* p;THEY SHOOT HORSES, Ruut van der Beele
DE MUUR, Michiel Vaanhold
* HOOFDROL, Jonathan Kray

Voor de Holland Doc 24 Documentaire Prijs zijn de volgende documentaires genomineerd:

* PRETTIG GESTOORD, David Franjic
* HANDS, Risk Hazekamp
* THE LAST SUN, Daniel Kuipers

Voor de MTV Videoclip Prijs zijn de volgende videoclips genomineerd:

* HEY GIRL (Daybroke), Niels Bourgonje.
* BORN TO PERFORM (Anne Soldaat), Matthijs van der Ven
* TOO FAR GONE (Chef' Special), Wouter Prudon

Voor de NOFF Publieksprijs zijn er tot nu toe ruim 12.000 stemmen uitgebracht op de NOFF-films via www.noff.nl. Er kan nog tot en met woensdag 29 september op de website gestemd worden. De film met de hoogste score wint de NOFF Publieksprijs. Het publiek maakt daarbij kans op een Canon camcorder.

De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 30 september 2010 in de Talkshow met Claudia de Breij in het Festivalpaviljoen op de Neude. Tijdens de Talkshow worden ook de prijzen uitgereikt: ¤ 2.500,- voor de NOFF Fictie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs en de Publieksprijs. Voor de MTV Videoclip Prijs stelt Cam-a-lot apparatuur beschikbaar voor het opnemen van een nieuwe clip of korte film, ter waarde van ¤ 2.500,-.

> De Talkshow is live te volgen via www.filmfestival.nl. De genomineerde en winnende documentaires voor de Holland Doc 24 Documentaire Prijs worden uitgezonden op het digitale kanaal Holland Doc 24.
Het NOFF wordt mede mogelijk gemaakt door YouTube, K.F. Heinfonds, MTV en Holland Doc 24.

Voor meer informatie zie www.noff.nl.


Ingezonden persbericht