Ingezonden persbericht

Trend Micro lanceert encryptieoplossing voor de cloud

Publieke bètaversie SecureCloud biedt bedrijven data-encryptie en -beheer in public, private en hybride cloud-omgevingen

Vianen, 23 september 2010 - Trend Micro, pionier op het gebied van cloud-beveiliging, lanceert de publieke bètaversie van Trend Micro SecureCloud. Met deze nieuwe oplossing werkt Trend Micro verder aan zijn meerlaagse beveiliging en beschermt zo data in private en public cloud-omgevingen. Door een nieuwe keymanagement-technologie te combineren met gestandaardiseerde encryptie, biedt SecureCloud bedrijven volledige controle over data die is opgeslagen in public, private en hybride cloud-omgevingen.

Public en private clouds zijn aantrekkelijk vanwege hun lage kosten en flexibiliteit. Ze brengen echter ook beveiligingshiaten en operationele uitdagingen met zich mee, die conventionele beveiligingssoftware niet kan oplossen. IDC hield onlangs een enquête onder 263 IT-managers en CIO's om hun meningen en kennis op het gebied van cloud-diensten te toetsen. Hieruit kwam naar voren dat beveiliging wordt gezien als de grootste uitdaging als het gaat om cloud computing. SecureCloud is ontwikkeld om deze zorgen weg te nemen. De oplossing vermindert beveiligings-, privacy- en compliance-risico's die het gevolg kunnen zijn van het opslaan van data in een cloud-omgeving.

"Beveiligingsissues staan cloud computing in de weg. Nu deze technologie echt vorm begint te krijgen en bedrijven steeds vaker data in de cloud opslaan, moet de beveiliging meegroeien om deze informatie te beschermen en te beheren. Organisaties willen de zekerheid dat hun data en applicaties veilig zijn voordat ze bedrijfskritische processen naar de cloud verplaatsen. Trend Micro SecureCloud biedt deze zekerheid", zegt Steve Quane, Chief Product Officer van Trend Micro.

"Trend Micro werkte samen met VMware om ervoor te zorgen dat SecureCloud de nieuwste VMware vCloud API ondersteunt. Zo kunnen klanten hun reis door de cloud zonder oponthoud vervolgen. De identiteits- en integriteitscontroles van SecureCloud zorgen ervoor dat gebruikers een private cloud kunnen inzetten, die voldoet aan wetgeving en waarin data gescheiden wordt opgeslagen", zegt Parag Patel, Vice-President Global Strategic Alliances van VMware.

SecureCloud integreert uniek keymanagement, standaardencryptie en virtuele-serverauthenticatie om data veilig en eenvoudig in private of public cloud-omgevingen in te zetten. Deze aanpak stelt cloud-gebruikers in staat gevoelige informatie veilig te stellen zonder dat hiervoor een ingewikkelde bestandsinfrastructuur nodig is. SecureCloud levert diensten voor een private cloud in een bedrijfsdatacenter, voor een public cloud die buiten de bedrijfsmuren door een derde partij wordt gehost, of voor een hybride cloud: een combinatie van een private en een public cloud. Doordat gebruikers hun eigen beveiligingssoftware kiezen, hebben ze de vrijheid om over te stappen naar een provider of model naar keuze.

SecureCloud laat gebruikers zelf beschikken over hun encryptiecodes. Bij andere oplossingen moeten ze deze vaak delen of krijgen ze er geen zeggenschap over. De SecureCloud-aanpak onderscheidt taken waardoor gebruikers profiteren van de efficiëntie en andere voordelen van cloud-diensten en toch zelf de controle houden over de data binnen hun omgevingen. SecureCloud ondersteunt ook bij het voldoen aan wet- en regelgeving, waaronder HITECH, PCI DSS en GLBA, door privacygevoelige informatie veilig te stellen met krachtige encryptietechnologie. Gebruikers bepalen zelf om data al dan niet te voorzien van een encryptiecode, waardoor SecureCloud volledige controle biedt over informatie en gebruikers veilig laat werken in een cloud-omgeving.

Trend Micro investeert in de meerlaagse bescherming voor cloud- en virtuele omgevingen. Trend Micro Deep Security voorkomt dataverlies en -diefstal, verstoringen van de activiteiten en overtredingen van wet- en regelgeving. Dit doet de oplossing met allesomvattende serverbeveiliging voor gevirtualiseerde datacentra. De nieuwste versie van Deep Security omvat nu antimalware zonder agent, en intelligentie die rekening houdt met virtualisatie. De oplossing gebruikt VMware vShield Endpoint-technologie voor optimale bescherming van servers tegen inbraakpogingen en wetsovertredingen. Daarnaast biedt Trend Micro Core Protection for Virtual Machines malwarebescherming voor actieve en inactieve servers in VMware vSphere-omgevingen.

Trend Micro SecureCloud verrijkt een breed aanbod van beveiligingsoplossingen voor de cloud en is specifiek bedoeld voor het beheren en beschermen van data in private en public clouds. De oplossing vormt een aanvulling op Trend Micro Deep Security. Beide oplossingen werken perfect naast elkaar: Deep Security biedt een veilige opbergruimte voor applicaties waarin gebruikers hun aanpassingen kunnen doorvoeren, SecureCloud beveiligt de data buiten deze opslagplaats met encryptie en scant deze. Hierdoor hebben alleen de personen met een code toegang tot de data.

Beschikbaarheid

Trend Micro biedt SecureCloud aan als Software-as-a-Service (SaaS). Het is een krachtige oplossing voor het veiligstellen van data in de cloud, zowel de private als public cloud. Trend Micro SecureCloud is per direct beschikbaar en geïnteresseerde bètagebruikers kunnen zich aanmelden via www.securecloud.com. De bètaversie van SecureCloud ondersteunt Amazon EC2, Eucalyptus en het VMware-platform, en is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2010 voor iedereen beschikbaar.

Trend Micro SecureCloud is onderdeel van Trend Micro(TM) Enterprise Security: een geïntegreerd pakket van contentbeveiligingsproducten, -diensten en -oplossingen. Dit pakket maakt gebruik van het Trend Micro(TM) Smart Protection Network(TM). Trend Micro Enterprise Security biedt maximale bescherming tegen opkomende bedreigingen en minimaliseert tegelijkertijd de kosten en complexiteit van beveiligingsbeheer.

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Op www.trendmicro.com/go/trendwatch is meer informatie te vinden over de nieuwste bedreigingen. De flexibele oplossingen van Trend Micro zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. 'Threat Intelligence'-experts wereldwijd bieden 24x7 ondersteuning voor deze pakketten. Bovendien ondersteunt de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio, Japan. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.