Ingezonden persbericht

Millennials: een ongrijpbare generatie

Van februari tot juni 2011 organiseert De Balie een reeks programma's met en over Millennials

Wat?
Millennials zijn geboren tussen 1984 en 1994, en worden ook wel generatie 2.0, Einstein of Y genoemd. Er wordt de laatste jaren veel moeite gedaan om deze generatie te definiëren, tot nog toe zonder succes. Ongrijpbaarheid, tegenstrijdigheid en onverschilligheid zijn de meest voorkomende labels die Millennials krijgen opgeplakt. Maar waar zijn deze karakteriseringen op gebaseerd? Aan de hand van welke thema's worden generaties eigenlijk bepaald? Zijn het gedeelde toekomstdromen, wereldgebeurtenissen of idealen die binden? Is het de tijdsgeest die een generatie vormt of bepaalt een generatie juist zelf die tijdsgeest? En is iedereen onderdeel van een generatie? De Balie gaat, samen met jou, op zoek naar de antwoorden.

Wie wij zijn:
De Balie is een plek waar iedereen uiting kan geven aan zijn meningen, ideeën en creativiteit. In De Balie mixen we op een eigenzinnige manier maatschappelijke en culturele invalshoeken waardoor de meest eigenzinnige en verrassende programma's ontstaan. Dit doen we door middel van live magazines, talkshows, simulatiespelen, festivals, films en feesten. Kortom: we bieden inhoud met lef.

Wat wij zoeken:
De Balie maakt deze programmareeks niet alleen óver Millennials maar vooral mét Millennials. We zijn dus op zoek naar programmamakers geboren tussen 1984 en 1994 om samen een knallende programmareeks over onze generatie neer te zetten. Ervaring is niet noodzakelijk, enthousiasme vereist. Uit de reacties wordt een selectie van 20 mensen gemaakt die vanaf begin oktober twee keer per maand in De Balie bij elkaar komt om samen te brainstormen, werken, drinken en eten. Doel van deze bijeenkomsten is het opzetten van een programmareeks, het maken van de bijbehorende 'Millennial' website en het organiseren van het grote eindfeest.

Kunnen wij onze generatie vormgeven of blijkt er van een échte generatie geen sprake? Dan zijn we niet meer dan een generatie zoals in de Dikke van Dale staat beschreven: 'een groep van ongeveer gelijktijdig geboren mensen'. Ook geen probleem...

Stuur een korte motivatie en je CV naar tess.kanters@balie.nl

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is

Ingezonden persbericht