Ingezonden persbericht

Persbericht

September 2010
Ambiance Technology introduceert als eerste in Europa een Touchpad,
de AT-Tablet met Windows 7 en 3G data connectie.

Het Nederlandse Ambiance Technology (AT) introduceert als eerste fabrikant in Europa, een Touchpad met Windows 7. Met deze unieke touchpad (AT-Tablet) kunnen eenvoudig alle bekende Windows gebaseerde software programma's geinstalleerd en toegepast worden.

Ondanks dat veel fabrikanten te kennen hebben gegeven niet verder te gaan met Windows 7 heeft AT bewust gekozen met deze variant te starten. Eric Schouten, directeur van AT, geeft daar de volgende verklaring voor: "Wij kiezen bewust voor een tablet onder Windows, omdat daar zeer eenvoudig alle reeds bestaande toepassingen op gedraaid kunnen worden. Op andere touchpads die nu op de markt komen is dat vaak nog een probleem of gewoonweg niet mogelijk. Dankzij het Windows besturingssysteem kunnen bijvoorbeeld alle reeds bestaande documenten ook hierop zonder conversieproblemen geopend en bewerkt worden. Hiermee is de consument gediend, hij hoeft niet nog eens extra applicaties aan te schaffen om zijn touchpad als een volwaardige PC te kunnen gebruiken. De AT-TABLET heeft dus als enige alle features beschikbaar van zowel een touchpad als van een mini notebook of net-book".

Introductie De AT-TABLET zal in de 2e helft van oktober leverbaar zijn in Europa. Voor de exclusieve distributie in Duitsland heeft Ambiance een overeenkomst gesloten met Tech Data. Voor de overige landen in Europa vinden nog diverse gesprekken plaats. In Nederland zal de AT-Tablet o.a. worden verkocht bij The Phone House en diverse online partijen. De consumenten advies prijs bedraagt Euro 599,-.

Aansluitingen De AT-TABLET is ook uniek vanwege z'n vele aansluitingen waaronder 2xUSB, LAN, cardreader, Bluetooth en miniVGA. Maar de meest interesante is de 3G simkaarthouder. Met een 3G-simkaart van een willekeurige provider kun je met deze AT-TABLET overal internetten of een verbinding met je kantoor maken via je data-abonnement.

Webcam Met de ingebouwde 1.3 Mp webcam is de AT-TABLET niet alleen een uitstekend 'chat' device via Skype of MSN, maar ook klaar voor professionele video conferenties.

HDD Mede door zijn 160Gb Harddisk is de AT-TABLET niet alleen een PC, maar ook een volwaardige Multimedia player zonder memory beperkingen.

Multi-Touch De AT-TABLET heeft een volledig door Windows 7 ondersteund Multi-Touch screen. Dit houdt in dat je de AT-TABLET kunt besturen met meerdere vingers tegelijk. Handig bij het vergroten en verkleinen van bijvoorbeeld foto's en websites of voor het gebruik van het virtuele toetsenbord.

Accessoires Ondanks dat de AT-TABLET al zeer compleet is uitgerust, zal Ambiance verschillende accessoires gaan leveren welke via de diverse poorten aangesloten kunnen worden. Te denken valt hierbij aan een externe DVD speler of (oprolbaar) keyboard. Daarnaast komen er diverse hoesjes en houders beschikbaar.

Technische specificaties
Beeldscherm 10" multi-Touch capicitive lcd screen 16:9 1024*600
Opslag 160Gb HDD / 1Gb memory / SD card reader
Processor Intel Atom N450 1.66GHz
3G 3G HSDPA en UMTS
Bluetooth 2.0
Webcam 1.3 MP
Gravity Sensors Yes
Accu 3000mAh/11.1V
Wifi IEEE 802.11b/g, WEP, WPA, and WPA2
VGA aansluiting Ja, Mini VGA
Afmetingen 265 x 166 x 18
Extra SDcard reader, 2* USB 2.0, LAN connector

Over Ambiance Technology en AT Telecom
Ambiance Technology is in de afgelopen 10 jaar in Europa vooral bekend geworden als de mobiele telefoonfabrikant gespecialiseerd in Dual SIM oplossingen onder het merk AT-Telecom en als leverancier van hoogwaardige consumentenelektronica zoals Blueray spelers, portable DVD, LCD-TV en Ebook readers.
De in deze branches opgedane kennis en technieken zijn samengebracht in de nu door Ambiance ontwikkelde AT-TABLET, de Windows tablet PC.

Daarnaast biedt Ambiance als een van de weinige leveranciers in deze markt, een uniek service concept; de 100% tevredenheidsgarantie binnen een jaar na aanschaf. Mocht er om wat voor reden een probleem door de consument worden geconstateerd, dan zal de AT- TABLET aan de deur van de consument worden opgehaald en binnen 5 werkdagen weer worden terug gebracht.

www.attablet.com

Noot voor de redactie,