Port of Rotterdam


Datum 26-8-2010
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Congres veranderende rol havens

Op donderdag 23 september organiseert de Vereniging van Havenmeesters in Nederland en het Havenbedrijf Rotterdam een congres over `De veranderende rol van de (binnen)havens en de uitdagingen voor havenmeesters'.
De bijeenkomst vindt 's morgens plaats in de SS Rotterdam, aan het 3e Katendrechtse Hoofd. Na de inleidingen is er een rondleiding op de SS Rotterdam. Het middaggedeelte bestaat uit excursies naar de nieuwe verkeerscentrale Rotterdam en FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2.

's Morgens vertelt Frans van Keulen (Havenbedrijf Rotterdam) het grote verhaal van de Rotterdamse haven. Daarna volgt een duo-presentatie van Peter de Langen en Bart Kuipers. Peter de Langen is hoogleraar goederenvervoer en logistiek aan de TU Eindhoven en programmamanager bij het Havenbedrijf Rotterdam. Bart Kuipers is senior research manager aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Gezamenlijk gaan zij in op de veranderingen die in havens plaatsvinden. De klemtoon ligt daarbij op de Rotterdamse haven en de gevolgen die dat heeft voor de binnenvaart. Vervolgens is er ruimte ingebouwd voor discussie.

Het congres is voor iedereen toegankelijk die betrokken is bij de veranderingen die in havens plaatsvinden. Alle informatie over het congres en de kosten zijn te vinden op de website www.havenmeesters.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven als deelnemer.