Ingezonden persbericht


22 september 2010

TRAILERPRIMEUR DE EETCLUB
Donderdag 23 september bij Shownieuws van SBS 6

Op donderdag 23 september zendt SBS 6 Shownieuws om 19.20 uur de trailer uit van De Eetclub met hoofdrolspelers Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman, Mark van Eeuwen, Halina Reijn, Peter Paul Muller, Bas Keijzer, Birgit Schuurman, Mattijn Hartemink, Irma Hartog en Angela Schijf. Tijdens het shownieuwsprogramma gaan de eerste beelden van de film exclusief in première en zijn deze direct daarna te zien op de website: www.eetclubdefilm.nl. In de late uitzending van Shownieuws om 23.15 uur, is eveneens een samenvatting van de filmtrailer te zien. NET 5 heeft de uitzendrechten voor televisie en is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de film. De eetclub, naar het boek van thrillerauteur Saskia Noort en geregisseerd door Robert Jan Westdijk is vanaf 25 november te zien in bioscopen.

()
Karen (Bracha van Doesburgh) en Michel (Mark van Eeuwen), begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon (Thom Hoffman), de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...

()
De Eetclub is een productie van Infinity Film & TV productions, in co-productie met Palentino Media Productions, Mollywood, Rinkel Film & TV Productions en NET 5. De film wordt gedistribueerd door Benelux Film Distributors.

# einde persbericht #
Noot voor de redactie/