Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 23 september

Fryslân, 23-09-2010 o Politieberichten van woensdag 22 september 07.00 uur tot donderdag 23 september 07.00 uur

Politie ontmantelt hennepkwekerij

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij op de Johan Winklerwei ontdekt. Via een anonieme tip kwamen de agenten de hennepkwekerij in de woning op het spoor. In de woning werden 106 planten en een hoeveelheid toppen aangetroffen. Daarnaast werd de elektriciteit illegaal afgetapt. Ook werd een 68-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij was in de woning aanwezig. Dit was al de 4x keer dat de verdachte werd aangehouden voor de betrokkenheid bij een inwerking zijnde hennepkwekerij.De hennep en de apparatuur werden in beslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten.

Slachtoffer en getuigen gezocht

LEEUWARDEN De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot diefstal op maandag 20 september tussen 12.00 en 12.30 uur. Bij een ING pinautomaat (gevestigd tegen over een slagerij) aan het Zaailand werd geprobeerd om geld te stelen van een vrouw die stond te pinnen. Een 33-jarige vrouw uit Leeuwarden is hiervoor aangehouden. Voor het onderzoek is met diverse getuigen gesproken. Daarbij heeft de politie alleen maar een verklaring van een getuige die ingreep toen de verdachte het geld probeerde te pakken. Nog geen aangifte van het slachtoffer die dit overkwam. De politie wil daarom graag in contact komen met de mevrouw die aan het pinnen was en met de mensen (een jong stel) die haar hebben opgevangen. Zij kunnen daarvoor contact opnemen via 0900 8844.

Eigenaar fiets gezocht

LEEUWARDEN De politie heeft op donderdagavond 16 september rond 21.00 uur in het centrum een 16-jarige inwoner van Burgum op heterdaad aangehouden voor de diefstal van een fiets. De fiets, een bijna nieuwe zwarte weduwe damesfiets van het merk AMARANT, is inbeslaggenomen en overgebracht naar het politiebureau. Van de fiets is geen eigenaar bekend en de politie wil dan ook graag in contact komen met deze persoon. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844.

Zwarte weduwe Amarant 600

Brandlucht

SNEEK Bij de politie zijn afgelopen nacht enkele meldingen binnengekomen van mensen die een sterke brandlucht roken. Door deze brandlucht ging het brandalarm af in het gemeentehuis. De brandweer heeft het gemeentehuis doorzocht maar heeft niets gevonden. Later in de nacht werd bekend dat de brandlucht ontstaan was door de rietbranden in de kop van Overijssel.

Inbraak bedrijfspand

LEEUWARDEN De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.30 uur plaats heeft gevonden in een bedrijfspand aan de Wismastate. Buurtbewoners werden wakker van glasgerinkel en belden de politie. Agenten zagen dat er een ruit ingeslagen was en dat er kabels van een computer op straat lagen. Met meerdere eenheden is er in de omgeving gezocht naar de dader(s) maar die werd(en) niet aangetroffen. Later die nacht werd bekend dat er een flatscreen uit het pand gestolen was.

Geen verder onderzoek naar melding gevonden baby

WOLVEGA De politie doet geen verder actief onderzoek meer naar de melding van de gevonden baby. Uit het ingestelde onderzoek zijn geen aanwijzigen naar voren gekomen die de melding bevestigen.

Aanleiding

Op zaterdag 4 september werd bij de politie gemeld dat een minderjarige inwoonster van Wolvega in de berm van de Steenwijkerweg een baby had gevonden. Toen ze met de baby op het fietspad stond was er een vrouw, die daar ook fietste, bij haar gekomen. Deze vrouw had de baby van haar overgenomen om naar de politie te brengen. Bij de politie heeft zich nooit een vrouw gemeld.

Onderzoek

Door de politie is uitgebreid onderzoek verricht. Er zijn getuigen gehoord, er is een buurtonderzoek ingesteld en op de vindplaats van de baby is sporenonderzoek gedaan. Ook zijn er in de media getuigen oproepen gedaan. Deze activiteiten hebben er niet toe geleid dat de verblijfplaats van de baby bekend is geworden of dat de melding is bevestigd.

Gesprek

Rechercheurs van het team hebben de meldster en haar ouders op de hoogte gebracht. Mochten er nieuwe aanwijzingen binnenkomen dan wordt de zaak opnieuw bekeken.

Aanrijding met letsel

WIRDUM De politie heeft een onderzoek ingesteld bij een aanrijding op de A32 ter hoogte van de afslag Oenemadyk onder Wytgaard. Een 77-jarige inwoonster van Emmen reed rond 17.45 uur op de N32 in de richting van Grou, komend vanuit Leeuwarden.

Uit onderzoek is gebleken dat de 77-jarige bestuurster ter hoogte van de kruising met de afslag naar Wytgaard/Wirdum, rechtsaf sloeg. De bestuurster draaide vervolgens op de Oenemadyk haar auto en reed vervolgens de A32 weer op. Een 44-jarige inwoner van Grou, welke vanuit Leeuwarden in de richting van Grou reed kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen de auto van de 77-jarige bestuurster.

De 77-jarige bestuurster is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

Scootmobiel in de sloot

WOMMELS De politie heeft een onderzoek op woensdag, rond 14.10 uur een onderzoek ingesteld bij een scootmobiel te water op de Slachte. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat een 76-jarige bestuurder uit Bolsward in de sloot lag en zijn hoofd boven water werd gehouden door een omstander. De bestuurder is vermoedelijk door een kuil gereden en is vervolgens met zijn scootmobiel in de sloot gevallen. Door de hulpdiensten is de Bolswarder uit het watergehaald. De 76-jarige Bolswarder is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek ter observatie.