Sint Franciscus Gasthuis
* September »

* 28 sep 2010

Publieksprijs voor polikliniek Oogheelkunde tijdens Oogzorgnetwerkdag

Op donderdag 23 september 2010 heeft de polikliniek Oogheelkunde van het Sint Franciscus Gasthuis tijdens de jaarlijkse Oogzorgnetwerkdag de publieksprijs gewonnen. Uit twaalf veelbelovende projecten van de deelnemende ziekenhuizen uit het Oogzorgnetwerk sprong het taakherschikkingsproject van het Sint Franciscus Gasthuis er uit.

In dit project wordt het proces van cataractzorg (staaroperatie) vereenvoudigd door doktersassistenten meer taken in dit traject te geven. Zij assisteren sinds april 2009 bij de staaroperatie in zowel voorbereiding, als bij omloop en het instrumenteren. Het publiek was erg onder de indruk van deze taakverbreding van de assistenten en de daarmee gepaard gaande verhoogde klantgerichtheid.

Staaroperaties kunnen eenvoudig worden gedaan bij het Sint Franciscus Gasthuis en vinden plaats op de polikliniek. Patiënten krijgen voorafgaand aan de behandeling druppels in hun oog om het oog te verdoven en de pupil te verwijden. Zij hoeven dus niet onder narcose. Het Sint Franciscus Gasthuis streeft naar patiëntgerichte en gastvrije zorgverlening en heeft daarom het proces van staaroperaties vereenvoudigd. Patiënten krijgen in het hele traject slechts te maken met drie afdelingen, waardoor de patiënt vaker bekende gezichten van medewerkers terug ziet.

De staarbehandeling van de polikliniek Oogheelkunde van het Sint Franciscus Gasthuis heeft van zorgverzekeraar Menzis het predikaat TopZorg-behandeling gekregen.

Klik hier voor meer informatie over Oogheelkunde in het Sint Franciscus Gasthuis. Meer informatie over de bijzondere samenwerking van ziekenhuizen en overige zorgaanbieders in het Oogzorgnetwerk is te vinden op www.oogzorgnetwerk.nl.