Auteurs van failliete uitgeverij Elmar halen verhaal


DEN HAAG, 20100923 -- Auteurs van de op 14 september failliet verklaarde uitgeverij Elmar hebben zich verenigd onder de noemer 'Schrijvers halen verhaal'. Ze willen hun vaak aanzienlijke vorderingen verhalen bij instanties die tegoeden van Elmar beheren, zoals het Centraal Boekhuis, de curator en grootaandeelhouder De Slegte. De auteurs achten het niet fair achtergesteld te worden bij de betaling van resterende gelden. Ze richten een fonds op dat vrij te komen middelen uit de boedel op rechtvaardige wijze zal verdelen.

Ook claimen zij hun boeken die liggen opgeslagen bij het Centraal Boekhuis en verzoeken zij de curator de nu stilgelegde verkoop aan de boekhandel te hervatten. De auteurs doen sinds 22 september verslag van de vorderingen van hun activiteiten via de website www.schrijvershalenverhaal.nl

Initiatiefnemers zijn de schrijvers Peter de Ruiter, Frank van Rijn, Carien Karsten, Henk de Velde, Gerard Smit, Elise van Vliet, Liesbeth van Dijk, Tessa Leuwsha, Bert Sitters, Edith van den Broek, Elio Pelzers, Henk Filippo, Petra Possel, Mirjam Letsch, Hans de Clercq en Robert van den Dijck. Zij spannen zich in om ook de andere auteurs, vertalers en illustratoren die belangen hebben bij uitgeverij Elmar te bereiken.





Ingezonden persbericht