Tilburgse stichtingen schenken Solar energy aan Kenia


TILBURG, 20100923 -- Het onlangs geopende Children's Home in Kenia heeft opvang voor 36 (aids)weeskinderen en zorgt met die tijdelijke opvang voor een stevige basis in het leven. De kinderen krijgen eindelijk goed te eten, hun gezondheid verbetert zienderogen en ze kunnen naar dorpsschool. De 36 kinderen die geen direkte familie meer hebben worden na verloop van tijd ondergebracht bij andere gezinnen in de direkte omgeving.

Het Home heeft geen stroom en daardoor is het 's avonds om 7 uur donker, heb je geen radio of TV en ook een computer werkt niet. Leden van de Tilburgse stichting Vita Activa en Projectenfonds Atlantis bezochten onlangs onze projecten en hebben spontaan toegezegd de fondsen voor energie beschikbaar te stellen. Met die fondsen (¤ 23.000) zijn 14 zonnepanelen aangeschaft, de nodige batterijen, energiezuinige lampen en de technische installatie. De komende maand wordt alle apparatuur geinstalleerd. En........ .in november brandt er 's avonds licht en kunnen de kinderen spelen en studeren!Dit is de eerste keer dat in onze regio in West Kenia zonnepanelen gebruikt gaan worden. Een belangrijke eis bij de steun van Vita Activa en Atlantis is dan ook de opleiding van lokale monteurs in het onderhoud en reparatie van deze systemen.
Die kennis hebben we hard nodig bij het volgende project. Dat is de bouw van een meisjesinternaat met solar energy, de zonnepanelen daarvoor zijn reeds ter plaatse.

De Tilburgse stichting Elimu Mount Elgon steunt sinds 2002 de opleidings projecten van de nederlandse ontwikkelingsarts Bea Andersen en is daarin erg succesvol.

Ingezonden persbericht