Ingezonden persbericht



Rotterdam, 22 juli 2010

Gunther von Hagens' BODY WORLDS tentoonstelling voor het eerst in Nederland

Kaartverkoop start vandaag

Vanaf 23 september 2010 is de tentoonstelling BODY WORLDS & The Story of the Heart te zien in LPII, de ruimte voor stedelijke cultuur in Rotterdam. BODY WORLDS maakt meer dan 200 geplastineerde menselijke lichamen en organen toegankelijk voor het publiek. Deze lichamen zijn behandeld volgens de plastinatiemethode die dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens in 1977 uitvond. De tentoonstelling heeft als doel de anatomische kennis van de bezoeker te verhogen en zo een (meer) gezonde levensstijl te stimuleren.

In BODY WORLDS & The Story of the Heart staat het hart centraal. Naast de fysieke werking van het hart, waarbij ziektes en (on-)gezonde manieren van leven aan bod komen, worden ook psychologische aspecten onder de loep genomen. Zoals 'kun je sterven aan een gebroken hart?' en 'wat betekent het als iemand 'een groot hart' heeft?'

Over plastinatie
Plastinatie is een methode waarbij het weefselvocht met behulp van een speciaal vacuümproces vervangen wordt door reactiekunststoffen zoals bijvoorbeeld siliconenrubber. Het ontbindings- en verdrogingproces wordt hierdoor volledig beëindigd. Door de gepatenteerde plastinatiemethode is het mogelijk de binnenkant van het menselijk lichaam op een unieke manier te bekijken: als compleet lichaam, in 3 mm dunne lichaamsschijven, uitgeklapt of als schuiflade. Een manier die onmogelijk door een boek, afbeelding of kunstmatig anatomisch model kan worden geëvenaard.

Over BODY WORLDS
BODY WORLDS (ook bekend onder de Duitse benaming Körperwelten) is de enige anatomie-tentoonstelling die gebaseerd is op een donorprogramma. Wereldwijd zijn er ruim 11.000 donoren die na hun overlijden beschikbaar zijn voor de expositie, waarvan 30 donoren in Nederland.

Met meer dan 800.000 bezoekers brak BODY WORLDS alle verkooprecords in Brussel in 2001 en 2008. In totaal hebben al meer dan 30 miljoen mensen de vijf BODY WORLDS tentoonstellingen in Europa, Azië en Noord-Amerika bezocht.

----------

BODY WORLDS & The Story of the Heart is te zien van 23 september 2010 t/m 23 januari 2011 in LPII in Rotterdam. LPII is gevestigd in het culturele pakhuis Las Palmas, aan de Wilhelminakade 326 in Rotterdam. LPII heeft zich ten doel gesteld om op een inspirerende locatie opvallende samenwerkingen aan te gaan, zoals in dit geval met Dr. Von Hagens. Zie ook www.lp2.nl.

Openingstijden: zondag t/m woensdag 9.00 - 19:30 uur, donderdag t/m zaterdag 9.00 - 21.00 uur. De laatste bezoekers worden één uur voor sluitingstijd binnengelaten. Kaartverkoop online via www.seetickets.nl of telefonisch via 0900-1353 (45 ct pm)

Bezoek voor meer informatie over de tentoonstelling de website www.bodyworlds.nl.

----------

Noot voor de redactie,