Ingezonden persbericht



8 september 2010

Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft na 18 jaar terug

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 september 2010 zal na 18 jaar afwezigheid in Museum Het Prinsenhof opnieuw een antiekbeurs worden gehouden. Het initiatief om de Delftse beurs nieuw leven in te blazen komt van Patrick M.A. Buch en Johan D. Rissik. De beurs in Delft richt zich in het bijzonder op oude kunst en antiek en is bedoeld om de traditionele liefhebber en verzamelaar een eigen beurs te geven.

Behoefte
Patrick M.A. Buch, voorzitter van de Stichting Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft: 'De traditionele liefhebber is de laatste jaren uit het oog verloren. Deze groep voelt zich steeds minder thuis op de grote kunstbeurzen, die in toenemende mate aandacht schenken aan hedendaagse kunst. Wat we zijn vergeten is te praten over kunst; over het voorwerp en de herkomst. Bezoekersaantallen en prijzen zijn de discussie op de kunstbeurzen gaan beheersen en dat proberen we met Delft te keren. We moeten ook van het idee af dat het kopen van kunst een goede geldbelegging is. Dat kan wel, maar hoeft niet altijd het geval te zijn. Het is naar mijn idee een verstandige besteding waar je ook nog van kunt genieten. Het mag wat ons betreft weer ergens over gaan. Laat de liefhebber en handelaar weer en dialoog aangaan over kunst. Dat is de kern waar het om draait.'

Opening
Op Delft staan ruim dertig voornamelijk Nederlandse kunsthandelaren. Sommige zijn gespecialiseerd, anderen behoren tot de categorie generalist. Op woensdag 22 september zal de beurs om 16.00 uur worden geopend door jhr. dr. Jan Six van Hillegom en is op die dag uitsluitend geopend voor genodigden. De beurs is voor het publiek geopend van donderdag 23 tot en met zondag 26 september van 11.00 tot 18.00 uur en op vrijdag 24 september tot 22.00 uur.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht