Gemeente Capelle a/d IJssel

College waarschuwt voor pijnlijke bezuinigingen
23 september is er een 'het moet met minder' bijeenkomst

Er is geen ontkomen aan, alle gemeenten krijgen ten gevolge van kortingen vanuit het Rijk te kampen met forse bezuinigingen. In Capelle moet 10 tot 15 miljoen bezuinigd worden. Wethouder Keuzenkamp (financiën): "Mooier kan ik het niet maken: we moeten ingrijpend bezuinigen. Dit houdt in dat er bijna overal op gekort wordt." We hebben bij het maken van de juiste keuzes de inbreng van Capellenaren hard nodig", aldus de wethouder. Daarom organiseert het college op 23 september een 'het moet met minder' bijeenkomst. Op deze bijeenkomst kunnen alle Capellenaren aangeven waarop zij vinden dat gekort kan worden.

Capelledeskundigen
In alle hoeken en gaten van de Capelse samenleving worden de bezuinigingsmaatregelen voelbaar. Daarom wil het college graag met hen in gesprek. Wethouder Tineke Keuzenkamp: "Natuurlijk nemen de raad en het college de uiteindelijke beslissing. Maar omdat de maatregelen zo ingrijpend zijn, willen we bij de afweging graag de mening van 'Capelledeskundigen' betrekken."

Meepraten tijdens 'het moet met minder' bijeenkomst Op 23 september nodigt het college alle Capellenaren uit om mee te denken en mee te praten over de bezuinigingen. Op deze bijeenkomst kunnen inwoners, instellingen en ondernemers aangeven waarop zij vinden dat de gemeente kan bezuinigen. Deze avond vindt plaats in het gemeentehuis en start om 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.capelleaandenijssel.nl of via telefoonnummer: 010-2848301.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel