SOLARIS wint belangrijke prijs voor de zonne-industrie

BALZERS, Liechtenstein--(BUSINESS WIRE)-- 20100923 --

Na slechts 12 maanden op de markt aanwezig te zijn, wint de SOLARIS productietool van Oerlikon Systems de zeer prestigieuze prijs voor vernieuwing en technologische excellentie van productiesystemen; de “Solar Industry Award 2010.”

“SOLARIS was de uitverkorene voor de PV-industrie in de “PV Tool Award” categorie. Door het behalen van de meerderheid van stemmen – een duidelijke winnaar,” zegt Jackie Cannon, directeur SOLAR & IC Publishing.

De jaarlijkse “Solar Industry Awards” zijn prijzen die voor deze industriesector belangrijke aspecten van de globale PV- en zonne-industrie benadrukken. Hieronder vallen ook personen, processen & hulpmiddelen, en bedrijven. Personen die in deze sector van de industrie bekend zijn, selecteren de winnende producten volgens de volgende parameters:

  • Industrieel belang
  • Concurrentievoordeel
  • Productvernieuwing qua unieke technologie
  • Productaanvaarding op de marktplaats
  • Mogelijkheid dat een product een industriёle norm wordt

SOLARIS: technologie van de nieuwe generatie

“Het SOLARIS concept blijft fans in deze industrie aantrekken,” voegt dr. Volker Wüstenhagen, directeur Advanced Nanotechnology hieraan toe. “Dit compacte en kostenbesparende platform met single waferbediening is onder de PV-fabrikanten heel populair geworden.”

“Met deze prijs wordt ook onze verbintenis met de ISO 9001 (kwaliteitbeheer) en ISO 14001 (milieu) normen bevestigd, waarbij wafering vermeden wordt,” verklaart ook Andreas Dill, CEO van Advanced Technologies. “Wij blijven ons toewijden aan de ontwikkeling van meer duurzame nieuwe productieoplossingen. Dit doen wij door het reduceren van zowel de directe als indirecte impact van onze bedrijfsactiviteiten en producten op het milieu.”

SOLARIS is een geavanceerd PVD-spuitsysteem dat een optimale productieoplossing is voor de coating van de voor- en achterzijde van kristallijne silicium zonnecellen. Door de mogelijkheid meerdere lagen aan te brengen, is het systeem geschikt voor het aanbrengen van een passiverings- en SiN-coating op de voorzijde en Al-contactlagen op de achterzijde. Het systeem neemt slechts weinig vloeroppervlak in (3,3 x 2,2 m) en kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande productielijnen. Hierdoor zijn de ‘eigendomskosten’ van SOLARIS opmerkelijk laag.

Ster op de EU PVSEC

Het SOLARIS-team ontvangt de prijs op de 25ste EU PVSEC in Valencia, Spanje. Op deze belangrijke industriёle bijeenkomst in Europa werd de SOLARIS productietool live op de stand van Meyer Burger Technology Ltd. getoond. Meyer Burger is de strategische partner die met SOLARIS samenwerkt voor de Verkoop en Marketing van SOLARIS in de fotovoltaïsche industrie wereldwijd.

Oerlikon – Hightech-oplossing

Oerlikon (SIX:OERL) is een van de meest vooraanstaande internationale industriële hightechbedrijven, gespecialiseerd in machine- en installatietechniek. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van industriële oplossingen en innovatieve technologieën voor textielfabricage, thin-film solar- en thin-film coatingsystemen, aandrijvingen, en precisie- en vacuümsystemen. Oerlikon, dat opgericht is in Zwitserland en al honderd jaar ervaring heeft, is een belangrijke internationale speler met een personeelsbestand van meer dan 16.000 medewerkers in 150 vestigingen verspreid over 37 verschillende landen. De verkopen van het bedrijf bedroegen CHF 2,9 miljard in 2009, waarmee het een eerste of tweede plaats bezette op de respectievelijke mondiale markten.

Foto’s/multimediagalerij beschikbaar op:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6441082〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Oerlikon Systems
Sven E. Jarby
Directeur Marketing & Communications
T +423 388 4878
F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com
www.oerlikon.com
of
Burkhard Boendel
Directeur Corporate Communications
T +41 58 360 96 05
F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com

www.oerlikon.com

Ticker_symbol SWX:OERL
ISIN CH0000816824