Ingezonden persbericht


Tilburg- maandag 23 augustus 2010

Daybroke saboteert de MustSee bioscoop in Tilburg!

Tilburgse rocksensatie presenteert nieuwe single en video Sabotage

Regisseur Tim Smit staat bekend om de special effects die hij in zijn films gebruikt. Hij brak door met zijn YouTube hit What's in the box?, was te gast bij De Wereld Draait Door en werd door verschillende Amerikaanse filmmakers benaderd. Ook de eerste clip van de band Daybroke, Hey Girl, was met zo'n honderdduizend hits op internet een daverend succes.

De video voor de nieuwe single Sabotage gaat 23 september op spectaculaire wijze in première in de MustSee bioscoop in Tilburg. Voorafgegaan door een liveshow van de band is de door Tim Smit geregisseerde clip op het witte doek te zien. Hoewel de inhoud van de clip nog een verrassing blijft, belooft het een spectaculaire vertoning te worden. Nog nooit eerder ging een videoclip in première in een filmzaal. Een primeur, zowel voor de rockers als de bioscoopwereld!

Na de liveshow en première van de videoclip in de grote zaal van de bioscoop wordt de bijpassende film Get him to the Greek vertoond. Deze rockkomedie gaat over een naïeve stagiaire van een Amerikaanse platenmaatschappij die drie dagen de tijd krijgt een aan lager wal geraakte rocklegende (Russell Brand) van Engeland naar het befaamde Greek theater in Los Angeles te begeleiden. Met regisseur Nicholas Stoller en producent Judd Apatow (40 year old virgin, Knocked up) belooft het een bizarre komedie te worden.

De single-versie van Sabotage is gemixt door Clif Norrell (Nirvana, No Doubt en Jeff Buckley). De originele versie is te vinden op What Nature Started, het debuutalbum van Daybroke, dat in maart dit jaar gelanceerd werd met een releaseconcert in popcentrum 013. De onder het eigen label Vulkanize Records uitgebrachte en door Rough Trade Benelux gedistribueerde plaat blijft niet onopgemerkt in de Nederlandse rockscene.

Fast Facts:

Première Sabotage Video door Tim Smit

Presentatie single, gemixt door Clif Norrell

Trailer: http://www.youtube.com/user/Timacious

Datum: donderdag 23 september

Locatie: MustSee, Pieter Vreedeplein 174 Tilburg

Kaarten à ¤ 8,50 via www.mustsee.nl/tilburg of bij de kassa

Aanvang: 20:00u

Daybroke in het kort

De muzikale carrière van Daybroke's oprichter Tom Sikkers begon in 1993 bij the Brotherhood Foundation en werd vervolgd bij Wealthy Beggar wat hem tot een bekend gezicht maakte op podia als Dynamo Open Air, Pinkpop en Lowlands. Na een uitgebreide zoektocht heeft Tom in 2009 in Jaap van der Heijden (bekend van Rock Nation), Jesse Klaasse (Woost) en Kasper van der Voort (the 925's) zijn ultieme bandgenoten gevonden.

In zijn prille bestaan heeft Daybroke alvast mogen openen voor grote namen als Eagles of Death Metal, Taylor Hawkins (Foo Fighters) en Triggerfinger. Enkele bezoekjes aan de 3FM studio later stonden ze ook op het Serious Talent Stage van de Zwarte Cross 2010. Hoewel de muziek van Daybroke uiteindelijk geworteld is in de Amerikaanse rocktraditie, klinken beslist ook Europese invloeden door. Veel gehoorde associaties zijn Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Muse. Solide, ronkende, aanstekelijke rock dus.

Enkele persquotes:

"Vanaf de eerste seconde van openingsnummer Sabotage word je aangespoord om in je auto te stappen en om die vervolgens met hoge snelheid over het asfalt te jagen" ««««« (Music Maker)

"What Nature Started klinkt ook heel pro, het geluid is moddervet en de sound van Daybroke ligt in het verlengde van Amerikaanse postgrunge en punkpop..." (OOR)

"Daybroke's debuut kan zich qua sound moeiteloos meten met haar Amerikaanse voorbeelden als Foo Fighters, Queen Of The Stone Age en hun muzikale voorvaderen als Soundgarden, Nirvana en Pearl Jam. Geweldig geluid, perfecte mix, geen noot teveel, evenwichtige arrangementen en alles retestrak gespeeld door geroutineerde muzikanten. Ook de zang, vaak het zwakste punt van een band, is erg goed." (Musicfrom.nl)

"Liefhebbers van Foo Fighters, Eagles of Death Metal etc. kunnen hun hart ophalen aan een uitstekende Nederlandse vertegenwoordiger van dit genre." (Platomania)

Noot voor de redactie,