Gemeente Grave

23 september: Algemene uitnodiging afscheidsreceptie burgemeester

Zoals inmiddels algemeen bekend is, gaat mevrouw W.J.G. Delissen â van Tongerlo, burgemeester, Grave verlaten. Per 1 oktober as. wordt zij burgemeester van de nieuw-ontstane fusiegemeente Peel en Maas. Om op gepaste wijze van mevrouw Delissen â van Tongerlo afscheid te kunnen nemen, biedt het gemeentebestuur haar een afscheidsreceptie aan. Deze afscheidsreceptie vindt plaats op donderdag 23 september as. Van 19.00 â 22.00 uur in het Palazzotheater, Maasstraat 12 te Grave.

Scholen, verenigingen, instellingen en clubs. Dit soort organisaties ontvangen in week 34 een uitnodiging om tijdens deze receptie afscheid te komen nemen van de vertrekkend burgemeester. Mocht uw organisatie, om wat voor reden dan ook, geen uitnodiging hebben ontvangen, dan kunt u deze uitnodiging als zodanig opvatten. Inwoners van de gemeente Grave, niet in georganiseerd verband, zijn echter ook van harte welkom om op persoonlijke wijze afscheid te komen nemen van de burgemeester. Ook zij kunnen dit bericht als een uitnodiging opvatten.

Tijdens de afscheidsreceptie bestaat de mogelijkheid om mevrouw Delissen â van Tongerlo toe te spreken, een lied te zingen of iets van dien aard. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken of heeft u anderszins wensen, vragen of opmerkingen stuur dan een e-mail naar het bestuurssecretariaat van de gemeente Grave:
afscheidburgemeester@grave.nl of bel via 0486 â 477260.

Genodigden bij een afscheidsreceptie vinden het vaak fijn om de vertrekkende persoon een cadeautje mee te geven. De burgemeester heeft echter nadrukkelijk aangegeven geen persoonlijk cadeau te willen hebben. Als u de burgemeester toch iets wilt aanbieden, dan kan dat met een financiële bijdrage voor âDe Graafse canonâ. Meer over dit project leest u in het kader. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer 28.50.02.961 van de Bank Nederlandse Gemeenten, ten name van de gemeente Grave o.v.v. âDe Graafse canonâ.

Het project âDe Graafse canonâ is een initiatief van de Stichting Graeft Voort, in opdracht van de gemeente Grave. De Graafse canon gaat de geschiedenis van de gemeente Grave beschrijven in vijftig korte teksten, rijk geïllustreerd met fotoâs en kaarten, de zogenaamde vensters. Deze vensters geven zicht op de wording van de gemeente Grave. De Graafse canon richt zich op het onderwijs, inwoners en toeristen.
Voor het onderwijs biedt een Graafse canon de mogelijkheid om belangstelling te wekken voor de eigen woonomgeving en een fundament te leggen voor een groeiend historisch en regionaal besef. Onderwijs over de wording van de eigen leefomgeving draagt bij aan de ontwikkeling van een medeverantwoordelijk burgerschap. Bewoners en bezoekers van Grave kunnen door middel van de canon kennis maken met de geschiedenis van deze mooie gemeente aan de Maas.