Ingezonden persbericht


HeARTTWENTE. Nieuw concept Wolvecampprijs.

De Hengelose stichting HeArtpool, initiatiefnemer en organisator van de tweejaarlijkse Wolvecampprijs wil de prijs meer aandacht geven door rond de uitreiking een kunstbeurs te organiseren onder de naam HeARTTWENTE. Vanaf 2012 moet deze tweejaarlijkse beurs zich gaan meten met de kunstbeurzen elders in het land. Dit jaar is een pilot en bedoeld om bezoekers en toekomstige deelnemers een indruk te geven wat HeARTTWENTE in de toekomst te bieden heeft. Bij HeARTTWENTE staat de schilderkunst centraal.

De Wolvecampprijs als key-event
De presentatie van de genomineerden van de Wolvecampprijs en de uitreiking staan centraal bij HeARTTWENTE. Dit jaar bestaat de jury uit voorzitter Benno Tempel, directeur Gemeentemuseum Den Haag, Roos van Put - hoofdredacteur Kunstbeeld, Lynne van Rhijn - medewerker moderne kunst Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie en kunstcriticus, Joop van Caldenborgh - verzamelaar en directeur Caldic BV/Caldic Collectie en Marc Bijl - laureaat Wolvecampprijs 2008.

De genomineerden voor de Wolvecampprijs 2010 zijn: Tjebbe Beekman, Helen Verhoeven en Bas Zoontjens.

De tweejaarlijkse prijs bestaat uit een geldsom van 18.500,- euro, een bijdrage aan een monografie t.w.v. 10.000,- euro en een solotentoonstelling in de nieuwe Hengelose Kunstzaal AkkuH. De prijs zal ten deel vallen aan een van de door de jury genomineerde kunstenaars.

HeARTTWENTE
De gehele presentatie bestaat uit 3 ruimten op de locatie van de Creatieve Fabriek in Hengelo. 2 Hallen van ruim 1500 m2 waarvan 1 wordt ingevuld door stichting Heartpool met de presentatie van de genomineerden van de Wolvecampprijs, een presentatie van 4 jonge schilders die van het Heartfund gebruik hebben gemaakt en een presentatie van de stichting zelf met een overzicht van de projecten, publicaties, etc. De 2e hal is bedoeld als opmaat naar een toekomstige kunstbeurs. In de hal is een presentatie te zien van werk uit de gemeentelijke collecties van Twente. Te zien is werk van o.a. Ronald Ophuis, Gijs Assmann en Gé Karel van der Sterren. Daarnaast een presentatie van ART Twekkelo (Samenwerkingsproject van o.a. Aki, Universiteit Twente, Saxion, etc.), Preview eindexamenwerk van schilders van Aki/Artez, presentatie van werk van Theo Wolvecamp, etc. Daarnaast komen een aantal toonaangevende galerieën acte de presence geven zoals o.a. Galerie Onrust, Cokkie Snoei, Dick de Bruijn, Asschenbach & Holland en Nouvelles Images.
De 3e ruimte is de naast de hallen gelegen expositieruimte van AkkuH. In deze ruimte zal o.a. werk te zien zijn van Robert Zandvliet uit de Caldic Collectie.

Publiciteit
HeARTTWENTE zal in september groot onder de aandacht worden gebracht. Zowel regionaal als nationaal wordt campagne gevoerd om het publiek uit te nodigen om naar Twente te komen en dit gebeuren waarin de schilderkunst centraal staat te bezoeken.

Door bijdragen van o.a. de provincie, gemeente Hengelo en de Heartpool deelnemers is HeARTTWENTE gratis te bezoeken. Donderdag 23 september van 18.00 - 21.00 uur, vrijdag 24 september van 12.00 - 21.00 uur en zaterdag 25 en zondag 26 september van 12.00 - 18.00 uur. Voor informatie kijk op www.hearttwente.nl